La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari.

Catalunya Diari assoleix la xifra més alta de lectors en català a internet de la història

El digital supera la barrera dels 4,5 milions d'usuaris únics, una dada mai vista | TarragonaDigital es consolida com el líder en català a les comarques tarragonines amb més de 80.000 usuaris únics diaris

El català a internet està d'enhorabona. Catalunya Diari, el digital líder en català els darrers mesos, tal com certifica l'Oficina de Justificació de la Difusió, ha assolit la xifra de 4.560.051 usuaris únics, una dada mai vista abans, superant en més de 500.000 usuaris únics 'El Nacional' i deixant molt enrere altres diaris com 'Nació Digital' o el 'Diari Ara'. 

El Grup CatalunyaDiari, amb seu a Reus i del qual forma part TarragonaDigital.com, ha assolit una important fita aquest mes d'octubre de 2019. Per primera vegada en la història, un digital supera la xifra dels 4 milions d'usuaris únics i, no només això, sinó que Catalunya Diari s'enfila fins als 4,5 milions.

La cobertura informativa rigorosa i detallada que CatalunyaDiari i TarragonaDigital han realitzat de la sentència del procés, els aldarulls posteriors, amb especial incidència a Barcelona i també a Tarragona i l'episodi de gota freda i la posterior tragèdia que es va viure a la Conca de Barberà, han impulsat els lectors, que continuen escollint aquest mitjà de comunicació com a referència informativa en català a internet. 

El rànquing de visites en català d'octubre sgons OJD
El rànquing de visites en català d'octubre segons OJD | CatalunyaDiari

Font: rànquing OJD octubre dels mitjans en català

TarragonaDigital, informació en clau territorial i en català

L'aposta informativa de l'empresa Edicions Digitals del Camp, amb TarragonaDigital a Tarragona i amb CatalunyaDiari al conjunt del país va néixer amb la voluntat d'oferir informació popular i de servei en català a internet. La seva aposta per la immediatesa, la proximitat i la informació objectiva han permès a aquest mitjà,  ser el diari líder en català a internet i fer el rècord d'usuaris únics d'un diari en català. 

Pel que fa a TarragonaDigital, els resultats d'aquest mes d'octubre han estat també molt bons, segons detalla OJD, assolint els 903.479 usuaris únics i superant els 5.000.000 de pàgines vistes.  Això suposa una mitjana diària de més de 80.000 usuaris únics diaris que escullen TarragonaDigital per informar-se de l'actualitat de les nostres comarques de forma ràpida, rigorosa i entenedora i en llengua catalana.

audiencia de Catalunya Diari octubre 2019 segons OJD
Dades d'audiència detallades de CatalunyaDiari aquest mes d'octubre de 2019 segons OJD | Cedida

Líders de seguiment a les xarxes socials

TarragonaDigital és també líder en seguidors a les xarxes socials. La seva pàgina de Facebook acumula ja més de 121.000 seguidors i el perfil principal de TarragonaDigital a Twitter, supera els 22.700 seguidors. L'aposta per la xarxa Instagram que ha fet TarragonaDigital aquests darrers temps també s'ha vist compensada amb un seguiment important en l'àmbit tarragoní, amb més de  23.400 seguidors que segueixen augmentant setmana rere setmana. 

Objectiu editorial: eixamplar el perímetre de lectors en català a internet

Ara fa uns mesos, quan CatalunyaDiari va liderar per primer cop el rànquing de l'OJD en català,  publicava una editorial anomenada «Un lideratge agredolç», on confessàvem que malgrat la victòria, el mitjà no estava satisfet del tot, ja que no havíem superat el rècord històric de lectors en català, tot i ser els primers. En canvi, aquesta vegada l'alegria és més rotunda, ja que s'ha assolit un dels principals objectius editorials de l'empresa: eixamplar el perímetre de lectors en català a internet, i s'ha aconseguit de forma notable. Cal recordar que l'anterior rècord l'ostentava 'Nació Digital', amb 3,7 milions lectors únics.

Sense cap mena de dubte, una efemèride que ha de ser motiu de celebració per a la llengua catalana, que per primera vegada en la història té un mitjà digital que assoleix 4,5 milions d'usuaris únics, fet que demostra que l'aposta per arribar a tot el país en català pot esdevenir un èxit.