L'acte de campanya d'En Comú Podem amb Joan Carles Gallego, Jordi Jordán, Yolanda López i Yolanda Díaz.

Els comuns es reivindiquen a Tarragona com la «garantia d'un Delta amb futur»

Plantegen crear 300.000 nous llocs de treball al sector públic per equiparar-se a la mitjana de la UE

El número 2 per Barcelona d'En Comú Podem, Joan Carles Gallego, ha plantejat crear 300.000 nous llocs de treball al sector públic per equiparar-se als nivells de la Unió Europea. En un acte a Tarragona,  Gallego ha defensat un sector públic «potent» i ha dit que caldria arribar a la ràtio mitjana de la UE «a mitjà termini». El candidat també ha recordat que ara mateix hi ha 508.000 persones en atur  a Catalunya. «És un repte important per crear una ocupació de qualitat, per tenir riquesa econòmica i riquesa social», ha remarcat.

Durant l'acte, on ha estat acompanyat de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, Gallego ha remarcat que el 14-F hi ha en joc «no només el canvi que Catalunya  mereix, sinó que també com se surt de la crisi». El candidat ha dit que votar els comuns a les eleccions «és votar el salari mínim interprofessional, la regulació de preus de lloguer, blindar les pensions  i acabar amb la reforma laboral». «La gent d'esquerres sap que no fallarem, ni aquí ni a l'Estat», ha promès.

En relació al govern espanyol, Gallego també ha demanat «força» per a Díaz «davant els poders econòmics i les renúncies o pals a les rodes» que pugui trobar-se en la seva gestió diària.

Gallego ha insistit que després d'aquestes eleccions no es podrà governar en solitari i ha advertit que s'haurà d'escollir entre «continuar instal·lats en u govern de baralles estèrils» i un govern de coalició «orientat a l'esquerra i amb les persones al centre».

Desequilibri territorial

Gallego també ha defensat que hi ha «un greu desequilibri territorial» a Catalunya i ha alertat sobre la situació «crítica» a les Terres de l'Ebre  on creu que «el desgovern i la manca d'estratègies integrals» han posat en perill el territori.

En un sentit similar s'ha expressat Jordi Jordan, el candidat per Tarragona, que ha reivindicat els comuns com la «garantia d'un Delta  amb futur» i amb inversió «davant els zero euros destinats per la Generalitat». «Som la garantia de l'equitat territorial, de les oportunitats per a tots i cadascuna de les comarques», ha resumit.