Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Batet, a Tarragona

Les dificultats d'Albert Batet per trobar un lloc a les llistes de Junts de cara al 14 de febrer

La segona ronda de les primàries se celebrarà aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana,  Junts per Catalunya, la formació liderada pel president Carles Puigdemont, celebra la segona ronda del seu procés de  primàries de cara a les eleccions  del 14 de febrer. A l'anada d'aquesta convocatòria electoral interna, els associats i associades de la formació van triar a Laura Borràs com a presidenciable. En aquesta segona ronda, tocarà triar  els vuit noms  que seguiran a Borràs a la llista  de Barcelona, així com els quatre primers llocs de Girona i els tres primers de Lleida i Tarragona.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

A les comarques de Tarragona, un nom destaca com a favorit per estar entre els tres primers, el de l'antic alcalde de Valls, i anterior home fort de Convergència a les comarques de l'interior tarragoní, Albert Batet. Batet, segons fonts consultades per aquest mitjà, ha tingut dificultats  per trobar el seu lloc a les llistes de la formació.

De fet, sempre segons les fonts consultades, el vallenc «va intentar anar entre el 10 i el 15 de la llista de Barcelona. 15 diputats, Junts els aconsegueix segur per Barcelona, però hi ha molta competència per poder anar a la llista i per això Albert Batet va venir cap a Tarragona». «A Tarragona», ha afegit aquesta font, «seria molt sorprenent  que no quedés entre els tres primers». Altres fonts de la formació han posat en relleu que «la tasca  d'Albert Batet al Parlament, ha sigut president del grup parlamentari, l'avala. Ara està treballant de valent en aquesta campanya, com tots els candidats, i la decisió final la prendran els associats».

Sobre aquesta decisió final que han de prendre els associats, les fonts consultades han afegit que «l'absència  del territori durant aquests tres anys per part d'Albert Batet, ha molestat  a la gent. Això i que ara vingui només a fer campanya per a les primàries de Junts».

Entre la resta de candidat  destaquen, deixant a banda el cas de l'ebrenc Rai López, les figures del secretari de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós; la reusenca Teresa Pallarés i el tarragoní Jordi Sendra, qui comptaria amb el suport dels associats i associades de Tarragona capital. 

Rai López, el favorit de Laura Borràs

L'ebrenc Rai López, qui va saltar a la fama de la política catalana després de caminar a peu 1.300 quilòmetres en pelegrinatge fins a Waterloo, també està entre els aspirants a les primàries d'aquest cap de setmana, 12 i 13 de desembre. López ha fet públic, en reiterades ocasions, la seva relació  amb la presidenciable  Laura Borràs i s'ha de tenir en compte que Borràs és un nom amb molta tirada entre els membres de Junts per Catalunya.