Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rai López amb la diputada Laura Borràs, en una imatge d'arxiu

L'ebrenc Rai López anuncia candidatura a les primàries de Junts de cara a les eleccions del 14 de febrer

Es va fer famós després de recórrer 1.300 quilòmetres a peu pelegrinant fins a Waterloo

El  procés independentista català ha generat un seguit de personatges que, després d'un periple mediàtic, van trobant el seu espai a l'ecosistema polític català. Primer va ser el jove 'Joan Bonanit', popular per anar cada nit fins a Lledoners per desitjar-li bona nit als presos, qui va anunciar que després d'aquesta experiència ara aspira a ser diputat al Parlament de Catalunya per Junts, la formació del president Carles Puigdemont. Ara un altre jove, aquest cop nostrat, de les comarques de  l'Ebre, ha fet públic que ha descobert la seva vocació de servei públic i anuncia que també vol ser titular d'una acta del parc de la Ciutadella. Curiosament, també vol ser candidat per Junts. 

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Es tracta de l'ebrenc  Rai López. López, per aquells qui no ho recordin, es va fer famós per haver recorregut, fa cosa d'un parell d'anys, 1.300 quilòmetres a peu en pelegrinatge fins a Waterloo, seu de la 'Casa de la República' i residència oficial del president Carles Puigdemont. En el seu trajecte, Rai López va recollir signatures a favor del dret a l'autodeterminació que va entregar al president Puigdemont. D'aleshores ençà, López ha centrat la seva activitat política a Twitter, on ha cercat el cos a cos amb algunes figures polítiques mediàtiques d'ERC, l'arxienemic de Junts, com ara Gabriel Rufián. Rufián va titllar a López, en un recordat intercanvi a Twitter, com a «William Wallace». A López no se li va escapar la sornegueria del portaveu republicà al Congrés i li va exigir que es disculpés.

Anunci a Twitter

Criat políticament a Twitter, Rai López ha fet l'anunci del seu pas endavant a la xarxa de l'ocellet. En un fil, López, qui s'ha posicionat a l'òrbita de la diputada, i antiga consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat que «després de molt reflexionar, vull anunciar que he decidit presentar candidatura al procés de primàries de Junts  per Catalunya per ser candidat a les pròximes  eleccions  per la demarcació de Tarragona». 

López ha ensenyat les seves cartes, d'entrada, i ha defensat la seva candidatura afirmant que «crec que és molt important que tothom entengui que el projecte de Junts ha de comptar tant amb gent del sector més actiu a peu de carrer, com amb gestors públics amb experiència demostrada. Entre tots hem de treballar per aconseguir fer efectiu el  mandat  de l'1 d'octubre de 2017». Per últim, el jove activista independentista ha fet una nova picada d'ullet a Carles Puigdemont, afegint que «portar la lluita del carrer a les institucions, fins a obtenir la República, però sense oblidar que hem de garantir el dia a dia de la gent el millor possible amb les poques eines que ens permet Espanya, és la confrontació intel·ligent de què parla el president Carles Puigdemont».