Pla tres quarts de Joan Bonanit amb el seu llibre 'Història d'un crit'

Joan Bonanit se suma a la candidatura que aspira a dirigir Junts a la Catalunya Central

El conegut activista independentista ho ha anunciat aquest dijous a través d'una piulada a Twitter

Joan Porras, conegut arreu de Catalunya com a Joan Bonanit, forma part de la candidatura a liderar l'executiva de Junts a la vegueria de la Catalunya Central, que lidera Montserrat Girbau, regidora de l'Ajuntament de Moià i consellera del Consell Comarcal del Moianès. El manresà, que representa la comarca del Bages, ho ha fet públic aquest dijous, compartint el vídeo de la candidatura, en què ell apareix al pla de Lledoners, des d'on el jove desitja cada dia 'bona nit' als presos independentistes.

En la piulada en què ha compartit el vídeo de presentació de la candidatura, on hi apareix amb la resta de companys de la llista, Joan Bonanit assegura que «treballarem per millorar les condicions de vida de les persones, per donar veu a les nostres comarques, potenciant el feminisme i l'ecologisme».

L'experiència de dos anys donant suport als presos independentistes en un llibre

Cal recordar que Joan Porras es va guanyar el sobrenom de Joan Bonanit després que, des del juliol de 2018, cada nit anés al pla de Lledoners per desitjar 'bona nit' als polítics independentistes empresonats a la presó de Lledoners. En un primer moment, el jove no va revelar la seva cara i en totes les fotografies se'l veia d'esquenes. La notorietat aconseguida l'ha portat a conèixer Carles Puigdemont, Toni Comín o Marta Rovira, entre altres, als que va visitar al cor d'Europa.

Tot i la seva voluntat de passar desapercebut, això va canviar quan va ser citat a declarar com a testimoni al judici pels fets de l'1-O. Davant el Tribunal Suprem, el 7 de maig de 2019, Joan Bonanit va deixar enrere el seu anonimat. Durant aquest 2020, Joan Porras ha recollit la seva experiència nit rere nit a la presó de Lledoners donant suports als presos independentistes en un llibre titulat 'Història d'un crit'.