Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
x

Centrats proposa un «intermediari de salut» entre l'Ajuntament i la Generalitat

L'alcaldable de la formació, Carlos Calderón, creu que «aquesta és l'única manera d'aconseguir que la Generalitat acompleixi amb els seus compromisos amb Tarragona»

x
Al centre de la imatge, i d'esquerra a dreta, Fernando Vizcarro, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, i Carlos Calderón, alcaldable de Centrats per Tarragona, durant la trobada mantinguda aquest dilluns, 13 de maig. | Cedida

 

Centrats per Tarragona, la formació liderada per l'advocat tarragoní, Carlos Calderón, ha mantingut una reunió de treball amb el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Calderón, acompanyat de la seva número dos, Josepa Loos, ha estat treballant amb Fernando Vizcarro, president del Col·legi, i Concepción Abril, vicepresidenta del mateix ens. La trobada ha arribat en el marc de la campanya de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]

De l'encontre ha sorgit la proposta de crear la figura «d'un intermediari de salut» entre l'Ajuntament de Tarragona i el govern de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou rol, segons ha explicat Calderón, estaria «vinculat a la conselleria de Salut municipal, de cara a garantir-ne operativitat i canals de comunicació constants». «Obligarà a l'Ajuntament», ha afegit l'alcaldable catalanista, «a fer realitat les seves paraules buides de suport a la sanitat de Tarragona». 

Les competències del nou càrrec

Aquest intermediari «tindria la capacitat per convocar reunions periòdiques entre el responsable polític de la conselleria de Salut municipal i els agents de la salut a la ciutat, des d'entitats col·legials fins a proveïdors sanitaris.  En aquestes trobades es debatrien i s'acordarien mesures de protecció i estímul del sector de la salut tarragoní. De les reunions s'aixecarien actes que es farien publiques per tal de conèixer els compromisos adquirits per part del consistori i quantificar-ne després els resultats reals».

Carlos Calderón ha situat, entre els principals temes d'aquesta agenda sanitària, el seguiment dels compromisos «de la Generalitat de construcció del nou Hospital Joan XXII» i «la necessitat de recuperar especialitats en aquest centre públic». Segons Centrats, el doctor Vizcarro els hi ha traslladat «la necessitat de més constància i insistència des del món de la política local per fer valdre a Barcelona les necessitats de la segona àrea metropolitana de Catalunya». El màxim responsable de l'ens també ha fet incís, segons ha informat Centrats, en «la fuita de metges de Tarragona».

També et pot interessar: