Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, al centre de la imatge, aspira a la reelecció per tercera vegada.

Inici de campanya tranquil a Tarragona

Ballesteros es decanta per pactar amb «formacions progressistes» | Esquerra tanca la porta a entendre’s amb l’alcaldable socialista

El candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, al centre de la imatge, aspira a la reelecció per tercera vegada.
El candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, al centre de la imatge, aspira a la reelecció per tercera vegada. | Àngel Ullate

 

Passades les dotze de la nit d’aquest divendres, deu de maig, els partits polítics han donat inici a la campanya de les municipals a Tarragona ciutat amb la tradicional enganxada de cartells. Hi han sigut presents pràcticament totes les formacions, excepte Junts per Tarragona que s’ha desmarcat de l’acte i ha presentat el seu cartell hores abans.

[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]

Els primers a arribar a la darrera coca de la Rambla Nova, l’artèria de la ciutat on habitualment instal·len els plafons de metall per col·locar la cartellera política, han sigut els socialistes, sense el seu candidat, Ballesteros, que s’ha incorporat minuts més tard. Socialistes, republicans i Ciutadans han portat, més o menys, el mateix nombre de gent.

Ricomà tanca la porta a Ballesteros

Els taronges han destacat pels noms presents, com ara Jordi Cañas i Lorena Roldán, entre altres, i cançons d’àmbits futbolístics com ara «Rubén Viñuales, lalalalá, Rubén Viñuales, lalalalá...» que s’ha imposat al tradicional «Visca, visca, visca, Tarragona socialista» però ha empatat amb el «Tarragona republicana», el càntic dels homes i dones del candidat independentista d’Esquerra, Pau Ricomà.  

Tots s’han mostrat contents i «il·lusionats» de cara als quinze dies de campanya i sobre el gran tema del pròxim mandat municipal, els acords postelectorals, l’aspirant a la reelecció, l’alcaldable socialista Josep Fèlix Ballesteros, s’ha obert a entendre’s amb «formacions progressistes».  Ricomà ha deixat clar que «Tarragona fa olor de canvi i el canvi no passa per Ballesteros» i el líder dels taronges, Viñuales, ha tancat la porta a «acords amb els independentistes que volen trencar la convivència».

A l'esquerra de la imatge, Carla Aguilar, alcaldable d'En Comú Podem. Al centre, amb americana, el candidat d'Esquerra, Pau Ricomà.
A l'esquerra de la imatge, Carla Aguilar, alcaldable d'En Comú Podem. Al centre, amb americana, el candidat d'Esquerra, Pau Ricomà. | Àngel Ullate

 

El soci de govern dels socialistes durant el mandat 2015-2019, el Partit Popular de Tarragona, ha assegurat, en declaracions del seu estrenat alcaldable,  José Luís Martín, que «anem a totes. Volem portar la transformació que aquesta ciutat necessita». Mentre que la candidata d’En Comú Podem, Carla Aguilar, ha pronosticat que  «Tarragona s’afegirà a les ciutats del canvi».

Laia Estrada, que repeteix com alcaldable de la CUP, ha demanat «memòria» als ciutadans per recordar tot el que ha passat durant els diferents governs Ballesteros, com ara el cas Inipro o  «actes de clientelisme, que són una altra forma de corrupció».

Els lemes de campanya

També han assistit a l’enganxada partits de caràcter més aviat municipalista com Ara Tàrraco 5 estrelles. El seu alcaldable, David Varona, ha demanat als electors i electores de la ciutat «una oportunitat. Si ens la doneu, no la desaprofitarem». Assemblea per Tarragona, a través del seu candidat, Oriol Achón, ha manifestat, per la seva banda, que «nosaltres som la formació amb gent més jove i tenim el pressupost més auster, perquè es deu moure entre 500 i 600 euros».

Els cartells serveixen, bàsicament, per col·locar missatge i entre els presents es poden destacar el «Tarragona, millor amb Ballesteros» que indica l’aposta per la figura de l’alcalde que fan els socialistes;  «José Luís Martín Soluciona», posant l’accent, per part dels populars, en la feina feta al govern municipal tarragoní; i Ricomà que amb un sintètic «Vota el canvi!» aspira a capitalitzar un possible descontent ciutadà amb la gestió de Josep Fèlix Ballesteros.

La llista electoral del PP de Tarragona, durant l'inici de campanya.
La llista electoral del PP de Tarragona, durant l'inici de campanya. | Àngel Ullate

 

També et pot interessar: