Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
podem

En Comú Podem recupera l'alè i salva el diputat per Tarragona

Els comuns perden el liderat del 2016 i són cinquena força a la demarcació | Ismael Cortés s'estrenarà al Congrés

podem
Ismael Cortés (ECP) ha celebrat els resultats que el faran diputat al Congrés | Toni Cabanillas

Com canvien les coses en tres anys. En Comú Podem ha aconseguit salvar el diputat per Tarragona que tenia, tot i que ha hagut de contradir unes enquestes especialment àcides que amenaçaven amb esborrar-los del mapa parlamentari a la nostra demarcació. Finalment, i amb un aval de més de 50.000 vots, Ismael Cortés serà diputat al Congrés després de fer seu el darrer seient tarragoní en joc. En Comú Podem, qui va guanyar els darrers comicis estatals a Tarragona, aquest diumenge ha estat cinquena força al territori.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

«L'alta participació durant tota la jornada ens dona esperances i ens fa ser optimistes», apuntaven a TarragonaDigital.com algunes fonts dels comuns des de mitja tarda. Ismael Cortés recuperava les opcions de guanyar-se un escó a la cambra baixa, com s'ha confirmat unes hores després des de les primeres actualitzacions del recompte. No hi ha hagut canvis substancials en tota la nit, i  quan el percentatge escrutat ha superat el 60% s'han sentit els primers aplaudiments i crits d'alegria al restaurant Llevant, l'escollit per la formació per viure la nit electoral. 

Ismael Cortés: «S'obre la porta a un govern progressista i federal a Espanya»

ecp
Cortés, tens i esperançat, observa amb atenció els resultats electorals del 28-A | Toni Cabanillas

El silenci tens ha esclatat en els tradicionals crits de «sí se puede» quan els números estaven a prop de confirmar el diputat lila per Tarragona.  «Estem molt contents, perquè el resultat electoral obre la porta a un govern progressista i federal a Espanya»,  ha celebrat el ja diputat a Madrid, tot i que el pacte PSOE - Podemos necessitaria el suport de tercers en discòrdia per assolir la majoria absoluta. Preguntat per un possible pacte entre socialistes i Ciutadans, Cortés considera que és una porta tancada. «No és viable, després del discurs dialogant que el PSOE ha mantingut durant la campanya», ha valorat Cortés.

Malgrat salvar el diputat per la demarcació, el descens de vots d'En Comú Podem és flagrant: en comparació al 2016, ha perdut 25.000 vots i ha passat de guanyar  les darreres eleccions estatals —encara liderats per Fèlix Alonso— a ser cinquè aquest diumenge. Cortés li ha tret ferro a les dades, si bé ha avançat que «caldrà fer autocrítica» per detectar la fuita. En qualsevol cas, és una nit alegre a la casa dels comuns.  Entre unes enquestes amargues i els cants de sirena incerts sobre la irrupció de VOX, han aconseguit salvar el diputat. El lideratge, però, ha canviat de mans i ara es troba en poder d'Esquerra Republicana.

També et pot interessar