Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Castillo, al Parlament de Catalunya

El diputat tarragoní Carles Castillo es dona de baixa del PSC i apunta «a ERC»

Castillo ha enviat una carta a Miquel Iceta on assegura que ha pres la decisió per temes com «la monarquia» i «els presos»

Punt final, de moment, a tota una vida de militància política. El diputat tarragoní al Parlament de Catalunya, el socialista Carles Castillo, ha enviat, aquest matí de dimarts, 1 de setembre, una carta al primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, demanant la baixa al PSC.

Es tracta de la crònica d'una mort anunciada perquè en els darrers mesos, Castillo havia anat filtrant als mitjans de comunicació el seu desencís amb els socialistes. De fet, el mes de juliol d'enguany, l'encara diputat al parc de la Ciutadella va enviar una carta a la militància tarragonina avançant que no tornaria a repetir en les llistes electorals del PSC. Ara ha fet un pas més enllà i ha fet arribar una  nova carta, a Iceta, on  torna el carnet de militant que va adquirir fa 27 anys. Això sí, Carles Castillo mantindrà el seu escó al Parlament de Catalunya.

«Les accions de Castillo estan tutelades per ERC»

En la carta a Miquel Iceta, i al ministre de Sanitat, Salvador Illa, Carles Castillo ha citat un seguit de «desavinences amb el partit» com argument per justificar el seu pas. Entre altres, i segons Castillo, es troba la posició dels socialistes «donant suport a una monarquia corrupta quan s'assegura tenir ànima republicana»; «no haver acabat amb la indigna reforma laboral del PP»; «ni hem acabat, tampoc, amb la famosa Llei Mordassa». El diputat ha apuntat, també, a la seva visita als presos com un dels recents problemes que ha tingut amb la direcció. 

Ara bé, fonts del partit han apuntat a TarragonaDigital que, de fet, els problemes entre la direcció i Castillo van per una altra via: «s'ha quedat sol al partit i no està ben valorat ni per Illa ni per Iceta». Això pel que fa a Barcelona però a Ramon i Cajal, la seu dels socialistes tarragonins, els trets van per la mateixa via. «No ha agradat gens les càrregues de Castillo contra Ballesteros i la resta d'encausats en el cas Inipro». 

De fet, aquestes mateixes fonts han traslladat a TarragonaDigital que «fa temps que sabem que les accions que ha anat fent Carles Castillo estan  tutelades per ERC». «Creiem que Castillo té un compromís per fer el salt a ERC» han reblat les fonts consultades. La diputada d'ERC per Tarragona, Raquel Sans, ha sigut de les primeres a valorar la renúncia de Castillo: «ha pres una decisió difícil però molt reflexionada i coherent. Gràcies per la valentia i l'honestedat».

Aquestes fonts han apuntat, com a exemple de l'actitud de Carles Castillo en els darrers mesos, que, prèviament a enviar la carta a la militància  on assegurava que no aniria en llistes, que «abans de fer l'escrit, havia demanat una reunió a soles amb Ballesteros per pactar la seva presència en llistes. Quan Ballesteros li va dir que no, que havien d'estar presents a la reunió Sandra Ramos i Santi Castellà, Castillo va dir que no, que en aquestes condicions no volia la reunió».