Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Isabel Lázaro i Santiago Abascal en un acte del partit a Tarragona

VOX trauria un diputat per Tarragona en les pròximes eleccions catalanes

Segons una enquesta de 'Público', ERC seria la força més votada a les quatre circumscripcions

A poc a poc, la  maquinària electoral  catalana es va posant en marxa. Arran de la inhabilitació del president Quim Torra dictada pel Tribunal Suprem espanyol, i la decisió dels partits de govern de no presentar candidat a la investidura i, per tant, posar en marxa el rellotge electoral, Catalunya s'encamina a una nova  cita amb les  urnes. Els partits independentistes i els constitucionalistes preparen les seves legítimes estratègies i la indústria electoral, sobretot els instituts d'anàlisi demoscòpics, escalfa motors. 

De fet, aquest dilluns, 19 d'octubre, el diari 'Público' ha posat sobre la taula un estudi del gabinet 'Key Data' que recull la  victòria d'ERC en totes les circumscripcions electorals catalanes. Els republicans serien la força més votada a les quatre províncies mentre que  Ciutadans, la formació guanyadora de les darreres eleccions al Parlament, s'enfonsaria, perdent 21 dels 36 diputats amb què compta actualment al parc de la Ciutadella. Junts per Catalunya, la formació del president Puigdemont, patiria una lleugera caiguda, de 34 a 31 seients, que es podria veure agreujada per la decisió del PDeCAT de concórrer en solitari a les eleccions.

L'estudi de 'Key Data', per cert, no recull aquesta darrera opció que, sens dubte, serà clau per veure si el pròxim executiu català serà independentista o un tripartit d'esquerres entre els republicans, el PSC i els Comuns. 

Els resultats de Tarragona

Segons aquest estudi, a la província de  Tarragona es viuria un canvi important. Ciutadans, la força guanyadora a la demarcació en les eleccions de l'any 2017, continuaria caient en picat i dels cinc diputats, passaria a dos. ERC faria el salt de quatre escons al Parlament, a sis, i el PSC en pujaria un, passant de dos a tres diputats. La resta de formacions es mantindrien igual amb quatre escons per Junts; un per Catalunya en Comú i un pel PP. La sorpresa seria VOX, que obtindria un diputat per Tarragona que, sumat als tres que l'enquesta els hi dona per Barcelona, deixaria a la formació d'ultradreta a les portes de tenir grup propi al parc de la Ciutadella. 

Un cop més, i tenint en compte la llei d'Hondt, aquesta fotografia del moment polític que viu Catalunya canviarà molt d'aquí a la cita amb les urnes, sobretot arran de la decisió del PDeCAT de presentar-se en solitari a les eleccions catalanes.