Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imma Rodríguez.

Inma Rodríguez (PP): «Hem de desvincular el futur de Tarragona de l'intervencionisme ferotge de Barcelona»

La cap de llista per Tarragona dels populars reclama deixar enrere «la malaltissa continuïtat 'processista'»

Inma Rodríguez és la  cap de llista del PP  per Tarragona de cara a les eleccions d'aquest 14 de febrer. Rodríguez presenta unes credencials de gestió: regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona i d'ideologia consolidada. La líder popular és una conservadora de principis ferms que ha exercit de professora de Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, dona classes a la UNIR. Un tastet de la seva dialèctica es va poder veure en la seva intervenció al cicle 'Eleccions, Economia i Empresa', de la Cambra de Comerç de Reus.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Rodríguez s'estrena  en una campanya  prenent el relleu d'un lideratge carismàtic, el del president del PP català Alejandro Fernández. A més, li toca endinsar-se en el món embogit de les campanyes i ho fa en plena pandèmia. Així i tot, la candidata popular està rebent el suport d'alguns noms importants dels conservadors catalans, com ara l'eurodiputada Dolors Montserrat o l'antiga ministra de Sanitat, Ana Pastor.

TarragonaDigital ha entrevistat la  cap de llista del PP per Tarragona, Inma Rodríguez, que en aquestes eleccions aspira a revalidar —i amb menys nervis, si és possible— el diputat de Tarragona. Les enquestes prèvies donen una pujada d'escons al PP que podria portar als conservadors a donar la sorpresa el 14 de febrer a Tarragona.

«No estic a favor de crear les vegueries»

  Quins són els principals problemes  de les comarques de Tarragona, segons el PP? I quines solucions proposen els conservadors?

Alguns són compartits amb altres províncies espanyoles com la crisi sanitària, la crisi econòmica, la despoblació i els desequilibris demogràfics. Altres són propis, som la província  catalana amb més atur i la més maltractada pel govern de la Generalitat. Tarragona té el repte d'impulsar dos sectors vitals: la indústria química i el turisme, adequant-los a les necessitats més urgents i també als de la pròxima dècada (sostenibilitat, economia circular, digitalització).

Quin paper han de jugar les comarques de Tarragona en una Catalunya postprocès?

Hem de començar a desvincular  el futur  de Tarragona de l'intervencionisme ferotge de Barcelunya. Prenen les decisions persones que estan molt a prop, però que tenen nul interès envers la nostra província. Tot l'afer BCN World, ara Hard Rock, han sigut vuit anys d'una exhibició d'incompetència que ens ha tret competitivitat: recordem que era la gran promesa de Barcelunya per l'ocupació. La gestió de la seguretat química ha sigut nefasta i, com a guinda, reconeixen els informes que la Generalitat no sabia localitzar l'entorn de l'accident.

Imatge de la cap de llista del PP per Tarragona, Inma Rodríguez, en un acte de campanya a Roda de Berà
El PP de Tarragona està duent a terme una campanya de petits actes. A la imatge, la cap de llista, Inma Rodríguez, amb jaqueta blanca, en una vista a Roda de Berà, seu de l'històric de la formació, Rafa Luna | Cedida

— Mulli's, Tarragona capital o a favor d'una àrea metropolitana que equipari Reus amb Tarragona?

— Els interessos de Tarragona i Reus són, òbviament, complementaris i representen una fortalesa inqüestionable, però no estic a favor de crear noves estructures burocràtiques com van voler fer els nacionalistes amb les vegueries.

— Barcelona World, a favor o en contra?

— El turisme  és una de les indústries potents de la nostra província. El Partit Popular està a favor del turisme, de la inversió estrangera, de la creació de llocs de treball, i d'una gestió turística professional en què el sector tingui un pes decisiu, però estem en contra de la falta de transparència i dels grans titulars del govern de la Generalitat que, en moltes ocasions, van per davant de la realitat. Limitar-se a un sol projecte empresarial demostra la poca confiança que tenen els partits del govern.

«Aquestes eleccions van de malaltissa continuïtat processista o de sana alternança democràtica»

— De què tracten aquestes eleccions? Les de l'any 2017 estava clar que eren independència sí o no, però aquestes?

— Aquestes eleccions  van de malaltissa continuïtat processista  o de sana alternança  democràtica; i en aquesta ocasió podem parlar de problemes reals. Al deteriorament de la convivència, s'afegeixen greus problemes sanitaris i econòmics. No estem per fantasies processistes i el bloc independentista no ha aconseguit imposar la sempiterna etiqueta d'eleccions "plebiscitàries".

— Què significa ser alternativa al «sanchisme», com diu el seu presidenciable, el tarragoní Alejandro Fernández?

— El 'sanchisme' és una manera de fer política, hereva del 'zapaterisme', que consisteix a arribar al poder al preu que sigui amb pactes que una setmana abans li farien perdre la son i amb els quals ara busca perpetuar-se. De Podemos, Sánchez va dir que eren populistes i una amenaça per a la democràcia. D'Esquerra que, essent secessionistes, no podien ser d'esquerres. El sanchisme és negar durant tota la campanya que pactaria amb Podemos i ERC i, dos dies després de les eleccions, pactar amb Podemos i ERC. El Partit Popular concentra a la seva oferta política  els arguments i propostes no només per ser una  alternativa constitucionalista a l'independentisme, sinó per substituir a Sánchez a la Moncloa.

Imatge de Pablo Casado i Alejandro Fernández (PP) en la seva visita a la seu del Banc dels Aliments del Camp de Tarragona, a Reus
El Partit Popular s'està bolcant en aquesta campanya catalana. El líder estatal, Pablo Casado, acompanyat pel presidenciable català, Alejandro Fernández, ha visita recentment el Banc dels Aliments del Camp de Tarragona, a Reus. | Àngel Ullate

«Els partits d'esquerres i nacionalistes defensen el que els hi diuen des del partit i mai defensen el territori»

— Què li ha passat al PP per passar de guanyar eleccions a Tarragona, a patir per aconseguir una acta de diputat?

— Els temps convulsos no són bons per als partits moderats. Tampoc ho són per als ciutadans, en especial, pels més vulnerables. Estem treballant per recuperar  la concòrdia, el progrés i la confiança dels que van optar per altres opcions o van optar per l'abstenció. Ara mateix, som l'única alternativa  creïble a la rauxa nacionalista, encara que es vesteixi de formes educades com el senyor Illa.

— Un tòpic de totes les eleccions és anar junts, acabar amb les batalletes de campanar i fer lobby davant les administracions per les necessitats de les comarques tarragonines on, més o menys, tots coincideixen. Per què no és possible?

— Perquè els representants electes dels partits d'esquerres i nacionalistes sempre defensen el que els hi diuen des del partit i mai defensen el territori. El PP de Tarragona per exemple, ens vam quedar sols defensant el transport de mercaderies per l'interior i no per la costa. Deu anys més tard, el temps i la resta de partits ens han acabat donant la raó.

— Quin seria un bon resultat pel PP de Tarragona en aquestes eleccions?
— Un  triomf constitucionalista a la província en el que PP sigui la clau del canvi a Catalunya seria un molt bon resultat.