Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Isabel Lázaro.

Isabel Lázaro (VOX): «No farem president el ministre de Sanitat del pitjor govern en 80 anys»

VOX posa l'accent a la campanya de Tarragona en la situació «de l'hostaleria i del Delta de l'Ebre»

Aquestes eleccions  van de 'sorpasso'. Aquesta paraula italiana tan de moda quan Podemos aspirava a ser el partit dominador de l'esquerra espanyola, serveix per definir molt bé la situació actual dels dos grans blocs d'actuació de la política catalana en la darrera dècada: independentistes  contra constitucionalistes.

Pel cantó independentista, el gran combat es porta a terme entre dos enemics íntims: Junts i ERC. Pel cantó constitucionalista, la situació està un xic més fragmentada: el PSC vol ser el nou Ciutadans sense que es noti gaire i VOX  posa tota la carn a la grella per matar al pare i quedar per davant  del PP. Per assolir aquest objectiu, la  formació d'ultradreta ha de fer no només un bon resultat per Barcelona, sinó aconseguir representació a la resta de les demarcacions i tot sembla indicar, almenys així ho diuen les enquestes, que tenen força possibilitats d'obtenir una acta de diputat per Tarragona.

PERFIL | Qui és Isabel Lázaro? El perfil personal de la candidata de VOX per Tarragona

TarragonaDigital, en el marc del cicle d'entrevistes  amb els  caps de llista  per Tarragona  amb representació al Parlament de Catalunya, així com amb aquelles formacions amb possibilitats d'obtenir representació, ha parlat amb la cap de llista de VOX  a la demarcació, Isabel Lázaro.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Com que es tracten d'unes eleccions  que es porten a terme en plena pandèmia, s'ha posat a disposició dels candidats diferents formats d'entrevista, sigui presencial, qüestionari o per via telemàtica. VOX, així com altres formacions, ha optat pel format qüestionari. 

Imatge d'arxiu de la cap de llista de VOX per Tarragona, Isabel Lázaro, amb Santiago Abascal, en un acte l'any 2019 a Tarragona
Imatge d'arxiu de la cap de llista de VOX per Tarragona, Isabel Lázaro, amb Santiago Abascal, en un acte l'any 2019 a Tarragona | Àngel Ullate

«VOX posarà tots els mitjans per frenar la islamització creixent de Catalunya»

Què els diferencia a vostès d'altres formacions  de dretes, i espanyolistes, com PP i Ciutadans?
VOX  ve a donar veu a la Catalunya silenciada. A una majoria de catalans que han estat oprimits durant molt de temps per uns pocs. Som l'únic partit que s'oposa a les polítiques de consens 'progre'. Posarem tots els mitjans per frenar la invasió migratòria, la  islamització creixent  de Catalunya, afavorida pel separatisme, i la inseguretat als barris. Estem segurs que molts votants de PP i C's comparteixen aquestes mateixes preocupacions.

Per què han abandonat el PP?
Nosaltres no hem abandonat ningú, ni ens hem mogut a cap lloc. Som on vam començar: defensant  la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la prosperitat dels catalans.

Quin sentit té dir que es vol acabar  amb les autonomies  i després presentar-se a unes eleccions autonòmiques?
Doncs té tot el sentit del món atès que el sistema de les autonomies és el model actual. Ja hem aclarit la nostra postura en nombroses ocasions. L'Estat de les autonomies està darrere de molts dels problemes que avui pateixen els catalans que ens estan llegint.

Imatge d'Isabel Lázaro, durant un míting a Reus durant la campanya a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer
Les manifestacions en contra de VOX es multipliquen allí on va el partit d'ultradreta. A la imatge, Isabel Lázaro, durant un míting recent a Reus | Àngel Ullate

Completi la frase: Si el PP és la «derechita cobarde», vostès són...
Una  alternativa social i patriota que representarà a una majoria de catalans al Parlament de Catalunya.

«Veiem amb bons ulls Barcelona World, però desconfiem dels projectes de la Generalitat»

Quins són els principals problemes de les comarques de Tarragona, segons VOX? I quines solucions proposen?
Tarragona  requereix solucions urgents  en molts àmbits, tot i que la situació de l'hostaleria  i el Delta de l'Ebre siguin especialment urgents. Cada comarca té les seves necessitats especials, si bé és cert que Catalunya comparteix una sèrie de problemes comuns que afecten a tots: immigracióil·legal, inseguretat ciutadana, desindustrialització, okupació, fugida d'empreses ... Els problemes són amplis i requereixen solucions complexes que podran consultar a les nostres propostes per a Catalunya.

Barcelona World, a favor o en contra?
 A VOX desconfiem  dels projectes de la Generalitat. Ha quedat provat que el separatisme  és el contrari a la prosperitat econòmica. D'altra banda, veiem amb bons ulls la inversió a la província que pugui generar llocs de treball per als tarragonins. Malgrat això, cal assenyalar que es tracta d'un projecte de desenes de milions d'euros que seguirem de prop.

Què passa a VOX Tarragona per què amb tot poc temps ja tinguin escissions?
Desconec a què es refereix.

«El separatisme i el socialisme estan darrere de la ruïna i la inseguretat de milions de catalans»

Si aconsegueixen obtenir representació, com s'entendran amb els diputats independentistes?
Amb la llei i la paraula. El que és segur és que nosaltres no avalarem la violència política que les formacions separatistes han encoratjat als carrers contra els nostres afiliats i simpatitzants.

Per evitar un nou govern independentista a la Generalitat, farien president  al candidat socialista, Salvador Illa?
No, Salvador Illa ha sigut el ministre de Sanitat del pitjor govern en 80 anys. Un governsocialcomunista davant el qual vam presentar una moció de censura i amb el qual ens hem querellat per la seva gestió de la pandèmia. El separatisme  i el socialisme  estan darrere de la ruïna  i la inseguretat  de milions de catalans.