Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la cap de llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra

Rosa Maria Ibarra (PSC): «Pel PSC, Catalunya som tots. Pels governs independentistes, no»

Parlem amb la número u dels socialistes per la demarcació de Tarragona

La vallenca Rosa Maria Ibarra repeteix al capdavant de la llista  dels socialistes  en unes eleccions al Parlament de Catalunya. Ibarra lidera la candidatura del PSC per segona vegada consecutiva i ho fa sense el seu company de viatge habitual en aquestes situacions, Carles Castillo.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Castillo va marxar a ERC i el PSC, en un gest que va sacsejar públicament la vida política tarragonina, va fer un fitxatge mediàtic, molt mediàtic: l'antic portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales. Aquest 14 de febrer, Rosa Maria Ibarra surt a guanyar  amb una cara nova de número 2 però el mateix perfil: un tarragoní, de barri, per reforçar a una experimentada política municipal de la Tarragona interior, de l'Alt Camp.

En aquesta entrevista  amb TarragonaDigital, la també regidora socialista de Valls nega  que Salvador Illa sigui un «efecte»; es mostra a favor de Barcelona World, però puntualitza que «s'ha de fer bé» i recupera un clàssic de totes les polítiques socialistes, els  plans estratègics. En el cas que ens ocupa, el pla estratègic del Camp de Tarragona, una idea de la qual se'n parlava molt abans que la independència acaparés tot el debat polític català.

«Les comarques de Tarragona han estat oblidades pels governs independentistes»

Quins són els principals problemes  de les comarques de Tarragona, segons el PSC?
— Un dels principals problemes que té la nostra demarcació és la  falta d'inversions públiques que, durant aquests darrers 10 anys, hem patit. Les inversions no són només, números en un pressupost, sinó que són, sobretot, infraestructures per millorar la vida de la gent. Són hospitals, són CAPS, són escoles, són instituts, són casernes dels Mossos d'Esquadra. Per nosaltres, un dels problemes que té la nostra demarcació és aquest, que hem estat oblidats  dels governs independentistes  durant els darrers 10 anys.

Algun altre problema?
— També ens falta acompanyament pel lideratge que té el Camp de Tarragona, perquè el Camp de Tarragona té lideratge. A vegades, ens hem sentit menystinguts  i hem anat una mica de remolc. Li poso un exemple. La nostra indústria, que és una indústria molt potent, la petroquímica, ha d'anar cap a l'ús de combustibles no fòssils i, en aquest marc, sorgeix un moviment molt potent, el de l'hidrogen verd, que està liderat per la URV i per una part de la societat civil, amb inquietuds ambientals. Per fer aquest pas, la indústria necessitarà uns recursos importants, poder-se proveir dels fons europeus, i aquí caldrà que comptem amb un govern  del nostre costat. Ens hi juguem el futur econòmic de les nostres comarques.

Imatge de l'entrevista de TarragonaDigital a la cap de llista del PSC per Tarragona, la vallenca Rosa Maria Ibarra
Imatge de l'entrevista de TarragonaDigital a la cap de llista del PSC per Tarragona, la vallenca Rosa Maria Ibarra | Àngel Ullate

Saltem de la indústria al turisme: Barcelona World, a favor o en contra?
— A favor però ben fet.

Què vol dir això?
— Des del seu inici, nosaltres vam estar a favor d'aquest projecte. El vinculàvem a un pacte nacional per la indústria i a un retorn de l'1% de la inversió en projectes socials pel territori. Fa molts anys de tot plegat. Ara s'ha redefinit i no veiem malament de la manera en què ho ha fet, però sí que demanem, davant de certes informacions, que hi hagi total transparència  en la compra de terrenys i en les operacions urbanístiques. Pel PSC, Barcelona World és un bon projecte. Un projecte que complementa actualment l'oferta turística que tenim a les comarques de Tarragona i que pot ser creador d'ocupació. Entenem que s'ha de dur a terme amb la màxima transparència i que, en cap cas, no s'utilitzin diners públics pels interessos d'alguns privats.

PERFIL  | Qui és Rosa Maria Ibarra? El perfil personal de la candidata del PSC per Tarragona 

«Salvador Illa representa el rigor, la seriositat i el bon treball»

El seu presidenciable, Salvador Illa, parla de passar pàgina, de deixar enrere el procés. Quin paper han de jugar les comarques de Tarragona en una Catalunya postprocès?
— Un paper fonamental. Creiem que hem de liderar  aquesta etapa  nosaltres. Pel PSC, Catalunya ho és tot i no ha sigut així pels governs independentistes. El sud de Catalunya ha de ser fonamental. Som una regió de grans oportunitats, ben situada, amb bon clima, amb gent preparada, amb empenta i un pol de coneixement excepcional com és la URV. És important, també, activar, i impulsar, l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona. Volem recuperar, molt important pel nostre futur, el pla estratègic del Camp de Tarragona, que és del 2008, i que dorm el son dels justos en un calaix de la delegació del Govern. S'ha de recuperar aquest pla estratègic, revisat, adaptat i actualitzat per poder accedir als fons de la Unió Europea.

En què consisteix l'anomenat efecte Illa?
— No m'agrada parlar d'efecte Illa, perquè l'efecte em sembla una cosa molt passatgera. Jo crec que el Salvador Illa no és un efecte, sinó que és una figura, una persona, que ha demostrat una manera de treballar sòlida, solvent, creïble, i humil. L'hem vist, quan ha fet de ministre, quan ha calgut, no només reconeixent errors, sinó amb una dedicació absoluta, al 101%. Salvador Illa representa el rigor, la seriositat, el bon treball i la implicació. La por que han demostrat els altres partits respecte al candidat socialista ve, precisament, perquè és una persona solvent, que encarna un projecte guanyador capaç de donar el tomb a la situació que tenim.

Anem acabant. Es veu rebent els vots de Vox per una investidura del seu presidenciable?
— No, bàsicament perquè aquests senyors, i senyores, han dit que portarien el nostre candidat, Salvador Illa, a la presó, i per tant se'm fa molt difícil de creure que el puguin arribar a votar.