Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Front Republicà presentarà aquest dimarts als seus candidats per Tarragona

El cap de llista per Barcelona de la coalició, Albano-Dante Fachín, també explicarà, al Palau de Congressos, els eixos del seu programa

Imatge d'arxiu de l'antic secretari general de Podem Catalunya, i actual líder de Front Republicà, Albano-Dante Fachín.
Imatge d'arxiu de l'antic secretari general de Podem Catalunya i actual líder de Front Republicà, Albano-Dante Fachín. | TarragonaDigital

 

Una de les incògnites d'aquestes eleccions generals que es troben en girar la cantonada és el paper de la coalició Front Republicà, una espècie d'escissió de la CUP formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya.  Aquest dimarts, 16 d'abril, el seu cap de llista per Barcelona, Albano-Dante Fachín, acompanyat pel número u per Tarragona, Ferran Reyes, presentarà els eixos programàtics de la seva coalició.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

L'acte tindrà lloc a la Sala Genius del Palau Firal i de Congressos de Tarragona a partir de les set de la tarda. Aquesta candidatura arriba a la cita amb les urnes reclamant l'aplicació «del mandat de l'1 d'octubre» així com «la confrontació democràtica amb l'estat espanyol fins a assolir la República catalana». Les darreres enquestes publicades indiquen que Front Republicà podria aconseguir representació, un diputat, per la província de Barcelona. 

Fachín ha reclamat, als votants de Tarragona, que  «no volem els vostres vots útils. Volem els vostres vots dignes!»

El passat 30 de març,  Dante Fachín va visitar la demarcació, en concret va fer una xerrada, acompanyada de paella popular, al municipi de Torredembarra. 

De Podem a Front Republicà

Albano-Dante Fachín va estar present al Parlament de Catalunya durant la tardor de l'any 2017, la tardor de les declaracions d'independència i suspensió de l'autonomia pel mig.  Ho va fer des de les files dels Comuns, com a representant de Podem Catalunya, on va arribar a ser secretari general. 

La tensió per les sessions plenàries del sis i set de setembre, amb enfrontaments amb el company de files Joan Coscubiela, que es va situar en contra de l'aprovació d'aquelles lleis, les lleis de desconnexió,  van acabar amb Dante Fachín temptat per les formacions independentistes d'esquerra per acabar, finalment, a Front Republicà. 

També et pot interessar: