Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cartelleres buides.

Inici trist de les eleccions generals a Tarragona

Les principals formacions polítiques s'han sumat al dol dels socialistes per la mort de la regidora Ana Santos, suspenent l'enganxada de cartells a Tarragona ciutat

Cartelleres buides.
Imatge inèdita de cartelleres buides per l'inici de la campanya de les generals a Tarragona ciutat. | Àngel Ullate

 

La Rambla Nova se n'ha anat a dormir deserta quan tot indicava que la nit seria moguda. La principal artèria de Tarragona ha presentat un aspecte solitari la nit d'aquest dijous 11, a divendres 12, perquè els principals partits polítics han suspès l'enganxada de cartells, tradicional tret de sortida a totes les campanyes electorals.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

El motiu no podia ser més trist: la mort, aquest dimecres deu d'abril, de la regidora socialista de l'Ajuntament de Tarragona, Ana Santos. El consistori de Tarragona ha decretat dos dies de dol i el seu partit, els socialistes de Catalunya, ha suspès els actes d'inici de campanya. A aquesta suspensió s'hi va sumar, en primer lloc, Junts per Catalunya, que es van confessar «consternats» per la pèrdua de Santos.

Als independentistes s'hi van afegir, al llarg de la tarda d'aquest dijous 11 d'abrils, els Comuns, ERC, Ciutadans i el Partit Popular. I sobre els espais que es reserven a les coques principals de la Rambla per la publicitat electoral, dubtes. Així com els Comuns han traslladat que «els cartells els penjarem a partir de divendres i en funció de la disponibilitat dels militants», les altres formacions no ho tenien clar. La prioritat era acomiadar Ana Santos. 

Enganxada cartells Reus
Reus dona el tret de sortida de la campanya electoral | Cedida

 

Les places del Mercadal i Prim, epicentre de l'inici de campanya a Reus

On la campanya sí que ha començat segons el protocol previst ha estat a Reus. Tots els partits han sortit al carrer per encartellar de cara a les eleccions generals. La militància l'han acompanyat, per una banda, els candidats i candidates que formen part de la llista electoral de cada formació al Congrés o al Senat. Sense perdre de vista les eleccions municipals, però, també s'han deixat veure destacats membres de les llistes locals.

PSC Reus
El grup municipal del PSC de Reus enganxant cartells | PSC Reus

 

Montserrat Vilella del PDECat, Sandra Guaita del PSC i Andreu Agredano, d'En Comú Podem, han estat les tres persones que han agafat protagonisme aquesta nit. En el cas de les dues primeres, a més, compaginant candidatura al Congrés amb llocs destacats a les llistes municipals.

PDECat Reus cartells electorals
Arrancada de campanya del PDECat a Reus | PDECat Reus

 

Amb les places del Mercadal i del Prim com a epicentre, les cartelleres de fusta destinades a la propaganda política han quedat plenes de cartells electorals. En funció de cada partit, destaquen o els caps de llista territorials, o bé les primeres espases de cada partit d'àmbit general.

Erc reus enganxada cartells
ERC Reus ha començat la campanya al Mercadal | ERC Reus

 

La litúrgia continuarà, aquests pròxims dies, amb els fanals de la ciutat i la resta de cartelleres que, més allunyades del centre, s'hauran omplert entre la resta de la nit i el que queda de setmana. La proximitat de les eleccions municipals farà que, d'aquí a tot just un mes, l'escena d'aquesta nit es repeteixi.

En Comú Podem Reus cartells
En Comú Podem Reus ha donat el tret de sortida a la campanya electoral | En Comú Podem Reus

 

També et pot interessar: