Carlos Sánchez diputat Ciudadanos Parlament Catalunya

Les irregularitats denunciades per Cs Reus farien referència al diputat Carlos Sánchez

Hauria agafat una baixa laboral falsa | Converses de WhatsApp demostrarien el frau del diputat de Ciutadans

El diputat de Ciutadans per Tarragona, Carlos Sánchez, s'hauria pogut agafar una baixa laboral de manera fraudulenta l'any 2015, coincidint amb la campanya electoral que el va dur al Parlament de Catalunya. Aquesta és la irregularitat que hauria denunciat Juan Carlos Sánchez, portaveu de Cs Reus, segons ha pogut saber TarragonaDigital, una denúncia que hauria suposat la seva destitució —va declarar que se li havia «tallat el cap»— com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals.

Les irregularitats denunciades a Cs: una baixa laboral falsa

Nou capítol en la crisi de Cs entre Reus i Barcelona. Aquest matí, el grup municipal, ha dut a fiscalia la documentació que el 3 de març va lliurar als òrgans interns del partit. Aquesta documentació apuntaria al cambrilenc Carlos Sánchez, diputat del partit al Parlament català.segons han confirmat fonts coneixedores del cas a aquest mitjà. Policia municipal de professió, s'hauria agafat la baixa laboral l'any 2015 de manera fraudulenta.

Carlos Sánchez diputat Ciudadanos Parlament Catalunya
Carlos Sánchez en una imatge d'arxiu, intervenint al Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya

 

El grup municipal de Reus no obre boca, però segons fonts consultades, la documentació lliurada per Ciutadans Reus a la fiscalia inclouria converses de WatsApp a través de les quals es demostraria aquesta tesi. Entre altres arxius, dues de les converses prendrien especial importància; una en la qual preguntaria a un interlocutor quins eren els símptomes que havia de simular i, la segona, en la qual es vantaria d'haver actuat prou bé per enganyar al metge.

Finalment, s'hauria agafat una baixa per ansietat el juny de 2015 durant la qual hauria participat, de manera molt activa, en la campanya electoral per a les eleccions del 27 de setembre. En aquells comicis, Cs va obtenir 25 diputats, quatre dels quals a Tarragona. El número tres era Carlos Sánchez, encara avui diputat després de revalidar-se a les eleccions del 21 de desembre del 2017.

Fonts oficials del partit han fet arribar a TarragonaDigital la versió del diputat taronja. Admet haver estat de baixa laboral —sense entrar a valorar en quines condicions— abans de la campanya. Afirma que va tornar a demanar l'alta abans de la campanya, i llavors va sol·licitar que se'l donés de baixa a la tresoreria de la Seguretat Social. Aquest darrer pas l'havia de fer per llei si, com a policia municipal, volia anar a una llista electoral.

Raquel Tamar García Camara
Raquel Tamar García, possible cap de llista de Cs Reus | Twitter @raqueltamargc

 

La situació de Raquel Tamar García

La crisi oberta al partit també afecta l'actual assessora municipal de la formació, Raquel Tamar García. Es tracta, segons fonts de la militància local del partit, d'una persona molt pròxima a l'aparell de la formació. Ha corregut el rumor que el grup municipal l'hauria acomiadat, l'equip a l'Ajuntament de Reus l'equip de la formació taronja al consistori ho nega, tot i que admet haver-hi perdut confiança.

Si part dels afiliats la veuen com una fuita d'informació de l'agrupació de Reus cap a la jerarquia superior del partit, des del grup municipal ho rebaixen a la seva major confiança amb la jerarquia superior del partit que amb l'equip local. Segons algunes fonts, es podria donar el cas que el grup municipal acabés el mandat sense Raquel Tamar García com a assessora municipal, però que tornés a l'Ajuntament de Reus com a portaveu dels taronges a la capital del Baix Camp.

Tot plegat, mentre els recursos presentats tant per l'agrupació local com per Juan Carlos Sánchez, a la comissió de garanties de Ciutadans segueixen el seu curs. Segons la normativa, l'òrgan té menys de dues setmanes per respondre a les peticions fetes. En general es resumeixen en demanar que es justifiqui la inactivitat o la desobediència per la qual s'havia imposat una junta gestora; pel que fa a Juan Carlos Sánchez, reclama que es respectin els seus drets com a afiliat, i és que se'l va fer fora de la llista electoral després d'haver-lo ratificat.

Arrimadas i Carrizosa, a Vila-seca

La part de la militància de Cs Reus més descontenta amb l'actitud de la direcció del partit ha denunciat, a TarragonaDigital, que la seva ingerència hauria arribat a fer tancar grups de WhatsApp oberts de manera informal entre els afiliats. Expliquen que s'haurien donat directrius perquè es desactivessin aquestes eines de comunicació interna. Dissabte de la setmana vinent, 23 de març, el partit ha organitzat una calçotada en la qual han de participar Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa a Vila-seca. Segons aquests mateixos militants, és molt probable que un grup d'afiliats reusencs vagi a fer-se sentir davant de les persones que hi ha darrere de totes les decisions que s'han pres aquests dies.