Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del nou JEMAD de l'exèrcit espanyol, l'ebrenc Miguel Ángel Villamayor

Un militar ebrenc, al comitè de gestió tècnica del govern espanyol pel coronavirus

Les declaracions «militaritzades» del JEMAD no han passat desapercebudes a les xarxes socials

Miguel Ángel  Villamayor, fill de la Galera, a la comarca del Montsià, és el cap de l'Estat Major de la Defensa d'Espanya (JEMAD), el segon càrrec en més importància de l'exèrcit espanyol després del rei, Felip VI. Villamayor és, també, membre del comitè tècnic de gestió del govern espanyol creat per fer front a la crisi del coronavirus.

[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]

Villamayor, que ha multiplicat les seves aparicions als mitjans arran de la roda de premsa diària que fa el govern espanyol de balanç de l'emergència sanitària, ha sigut centre de múltiples crítiques a les xarxes socials per unes declaracions, si menys no, sorprenents.

«Avui és dilluns»

El passat dissabte, 21 de març, i en el seu afany de transmetre  esperit militar  a tota la societat, el JEMAD va confondre, fins i tot, al secretari d'estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver. El militar espanyol va començar la seva intervenció dient que «avui és dilluns» i Oliver el va corregir, pensant que era un error, dient-li que no, «que avui som dissabte». La resposta de Miguel Ángel Villamayor va ser per emmarcar: «a la guerra, no hi ha caps de setmana». Aquest missatge l'ha repetit en altres intervencions, tal com han recollit diferents tuitaires.

Així mateix, Villarroya també ha insistit en el fet que en la  lluita  contra el coronavirus: «som 47 milions de soldats». Unes declaracions que han sorprès, i molt.

Tampoc es pot obviar la frase en la qual Villamayor ha assegurat que «el rei és el  primer dels soldats d'Espanya». El militar ha fet aquestes declaracions en el context de la decisió de la Casa Reial de posar el seu propi cos militar, la Guàrdia Reial, a disposició de l'exèrcit. Sens dubte, el cap de l'Estat Major  està deixant un record inoblidable de les seves compareixences diàries davant de tota la ciutadania.