Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sandra Guaita, Miquel Iceta i Joan Ruiz durant un míting del PSC pel 10-N del 2019.

Sandra Guaita, la nova cara del PSC de Tarragona al Congrés de Diputats

La política reusenca es posiciona sobre la problemàtica de la governabilitat i demana a la resta de forces polítiques «posar seny»

La nova diputada del PSC de Tarragona al Congrés, la reusenca Sandra Guaita, exercint el seu dret a vot aquest diumenge, 10 de Novembre.
La nova diputada del PSC de Tarragona al Congrés, la reusenca Sandra Guaita, exercint el seu dret a vot aquest diumenge, 10 de Novembre. | Cedida

El PSC de Tarragona ha assolit, aquest diumenge 10 de novembre, un segon diputat per la circumscripció de Tarragona. Es tracta d'una fita que no aconseguien des de l'any 2011, com ha recordat el seu cap de llista,  el veterà polític socialista Joan Ruiz. Ruiz viatjarà a Madrid acompanyat de la reusenca Sandra Guaita.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Guaita va aterrar als socialistes com a independent de la mà de l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. Durant una època en què el perfil del grup socialista al consistori de Reus presentava cares joves i noves, Guaita es va estrenar com a regidora amb la intenció de potenciar els temes d'investigació, ja que és doctora en Biologia, especialitzada en investigació contra el càncer de mama. L'ara ja diputada socialista «és una aposta forta de la direcció del partit a Barcelona», segons han explicat des del partit a TarragonaDigital.  La política reusenca té un perfil «feminista, ecologista i molt d'esquerres. En aquesta campanya se li ha donat un major paper protagonista».

Entre trobada i trobada després d'aconseguir aquest segon diputat per la demarcació de Tarragona, Guaita ha atès a TarragonaDigital i s'ha mostrat «molt satisfeta» pels resultats provincials encara que «una mica trista per haver baixat tres diputats a tot l'Estat».

Sandra Guaita, Miquel Iceta i Joan Ruiz durant un míting del PSC pel 10-N del 2019.
Sandra Guaita, a l'esquerra, durant un míting de la campanya pel 10-N. | Laia Solanellas
 

«Pel que fa a la governabilitat, totes les forces polítiques hauran de posar seny»

Així doncs, i partint de la base que els resultats provincials del PSC han sigut bons, és inevitable fer referència a la qüestió de la governabilitat. «Totes les forces polítiques hauran de posar seny. S'ha de tenir present que hi ha un partit que ha guanyat per segona vegada les eleccions generals i que té 37 diputats més que la segona força més votada» assegura Guaita.

Tanmateix, sobre la taula també hi ha el fantasma d'unes possibles terceres eleccions generals. La nova diputada socialista creu que  «serien molt problemàtiques, sobretot en referència a la participació. No podem cansar a la gent».  I sobre un possible soci, la nova diputada recorda que «nosaltres sempre hem dit que volíem un govern de progrés, amb el PSOE al govern i acords amb Unidas Podemos».

Per últim, la política socialista reusenca afirma que la seva entrada al Congrés dels Diputats amb un polític veterà com Joan Ruiz no es pot entendre com un procés de relleu generacional al PSC de Tarragona sinó, més aviat, com «un procés complementari».  «Amb les llistes electorals sempre cerquem perfils que puguin arribar a diferents àmbits, però no només per un fet generacional, que és indubtable que hi és, sinó també professional».