Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
D'esquerra a dreta, Joan Ruiz, Sandra Guaita, i Santi Castellà, del PSC de Tarragona, durant la nit electoral d'aquest diumenge 10 de Novembre.

Els socialistes assoleixen el segon diputat a la província de Tarragona vuit anys després

La reusenca Sandra Guaita acompanyarà al veterà Joan Ruiz al Congrés dels Diputats | Ruiz està convençut que «amb aquests resultats la investidura anirà ràpida»

D'esquerra a dreta, Joan Ruiz, Sandra Guaita, i Santi Castellà, del PSC de Tarragona, durant la nit electoral d'aquest diumenge 10 de Novembre.
D'esquerra a dreta, Joan Ruiz, Sandra Guaita i Santi Castellà, del PSC de Tarragona, durant la nit electoral d'aquest diumenge 10 de Novembre. | Àngel Ullate

Satisfacció apagada a la seu del PSC de Tarragona aquesta nit electoral, 10 de novembre. El Partit dels Socialistes de Catalunya ha doblat resultats i ha assolit el segon diputat, una fita que no aconseguien des de l'any 2011.  El veterà cap de llista del PSC, Joan Ruiz, viatjarà acompanyat de la reusenca Sandra Guaita cap al Congrés dels Diputats. Ara bé, la qüestió de la governabilitat estatal són figues d'un altre paner.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Els primers resultats oficials no s'han conegut fins passades les nou de la nit, un cop havien tancat els col·legis a les Canàries. Des d'aleshores, i fins que Ruiz no ha comparegut davant els mitjans, hi havia més periodistes que simpatitzants del PSC a la seu dels socialistes de la tarragonina avinguda de Ramon i Cajal.

La sensació de preocupació per la possibilitat d'unes terceres eleccions generals —preocupació que no tots tenien, certament— només s'ha esvaït amb els crits de «Sandra diputada» amb els quals els presents han rebut a Guaita. La nova diputada es trobava a la seu del PSC a la capital del Baix Camp quan ha sigut cridada cap a Tarragona. 

«Descartem totalment unes terceres eleccions»

Al centre de la imatge, el cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, que ha revalidat l'acta de diputat aquest diumenge, 10 de Novembre.
Al centre de la imatge, el cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, que ha revalidat l'acta de diputat aquest diumenge, 10 de Novembre. | Àngel Ullate

Joan Ruiz ha comparegut davant els mitjans de comunicació pels volts de les 23 hores. Ruiz s'ha mostrat molt satisfet pels resultats i pel fet d'haver doblat el nombre de diputats. Així mateix,  ha recordat que «és la quarta vegada que guanyem a Tarragona ciutat» i ha tingut un record d'agraïment «pels nostres companys de l'interior que defensen les nostres idees en condicions molt difícils».

Joan Ruiz ha descartat, de manera rotunda, «unes terceres eleccions» i ha assegurat que  «els resultats electorals exigeixen un plus de responsabilitat a la resta de forces polítiques que haurien de fer que la investidura anés de pressa».