Pla general de la finca de Mas Alsera, a Torroja del Priorat, en l'inici de la verema

Un pagès del Priorat troba una explosiva sorpresa de la Guerra Civil al seu tros

La Guàrdia Civil ha destruït el projectil d'artilleria que l'home s'havia trobat mentre treballava

Han passat més de 80 anys des que va finalitzar la Guerra Civil espanyola. Tot i el pas del temps, encara ara continua sortint a la llum material bèl·lic d'aquella època. Un dels més habituals és, per exemple, diversos projectils que no van esclatar en el seu moment i que s'han mantingut intacte fins als nostres dies.

I un cas recent d'aquestes característiques l'hem trobat al Priorat. I és que un pagès va trobar un artefacte de la Guerra Civil quan treballava al seu tros de Marçà. Un tros situat a prop del barranc de Marmellans.

Ha estat la Guàrdia Civil qui ha destruït aquest projectil d'artilleria trobat pel pagès de Marçà. Els encarregats de fer-ho han estat els membres de l'equip de desactivació d'explosius del cos destinats a Tarragona. La destrucció de l'artefacte, que no va esclatar durant el conflice i que encara conservava elements com l'espoleta o la càrrega explosiva, s'ha fet en una zona controlada.

La mateixa Guàrdia Civil ha informat que, en el cas de trobar un projectil o un artefacte similar, que es comuniqui a les autoritats corresponents. Des del cos de seguretat també demanen que, en aquest cas, no es manipuli sota cap circumstància cap objecte d'aquestes característiques en el cas que ens els trobem.