Les dades d'adopcions dels últims anys són positives i s'espera mantenir la mateixa tendència

L'Ajuntament de Reus engega una nova campanya d'adopció contra l'abandonament animal

L'acció vol continuar incidint en la responsabilitat que comporta la tinença d’una animal domèstic ara que durant les vacances es produeixen molts abandonaments

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ha posat en marxa una nova campanya contra l’abandonament animal  que pretén fomentar l’adopció. L'acció té l’objectiu de continuar incidint en la responsabilitat que comporta la tinença d’un animal domèstic, tot coincidint amb el període de vacances  per excel·lència, un dels moments més crítics  de l’any pel que fa a l’abandonament d’animals domèstics.

La nova campanya inclou la difusió d’un vídeo i diversos materials als canals de comunicació de l’Ajuntament. Amb ella, el consistori també vol mantenir la tendència positiva  dels últims anys en les xifres de recuperació d'animals i adopcions a la ciutat, de manera que la campanya cerca tant evitar l'abandonament com continuar promovent el model dels últims anys.

Les dades dels últims anys són positives i s'espera mantenir la mateixa tendència

En aquest sentit, fins al 30 de juny d'enguany s’han adoptat vint-i-set gossos i un gat. Des del passat mes d'agost de 2020, quan es va posar en marxa el nou web, s’han adoptat a través del portal un total de quaranta-tres gossos i de tres gats. En tot el 2020, però, es van adoptar  seixanta-sis  animals de 206 que s'havien recuperat. Respecte de les xifres de recollida d’animals, aquest 2021, fins a 31 de juliol s’han recollit un centenar  de gossos i nou gats.

La taxa de recuperació, que correspon als animals adoptats més els animals recuperats pels seus amos, va ser del 80,58% el 2020. Les xifres dels tres darrers anys mostren un augment  el 2020 de més del 10% en la taxa de recuperació. Actualment, hi ha disponibilitat d’adopció a la pàgina web de vint-i-set gossos. Durant aquest any, s’han arribat a tenir en algun moment només setze gossos i tres gats disponibles.

«Estarem a atents a com tanquem aquest any la taxa de recuperació i si es manté aquesta tendència positiva», ha explicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. El mateix regidor ha volgut recordar que un animal «no és un objecte, no és un producte ni un caprici. Que quan adquirim un animal cal que fem prèviament una reflexió i que ens cal prendre consciència  sobre la responsabilitat que comporta i valorar si realment ens en podem fer càrrec».

El portal de Benestar Animal, una eina a l'abast per adoptar amb comoditat

El portal web de Benestar Animal de l'Ajuntament de Reus facilita el procés d’adopció des de casa, ja que els usuaris poden veure les fotografies  i fitxes de tots els animals que es poden adoptar. Hi ha filtres  segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben, així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament. El servei també ofereix detalls sobre la normativa  de tinença d'animals així com el procediment per xipar-los i censar-los, i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos de què disposa la ciutat.