Una trentena de persoens al local d'Ara Reus celebrant l'assemblea del partit

Ara Reus celebra el desè aniversari i engega la precampanya de les municipals del 2023

Es marquen com a objectius seguir expandint-se per Catalunya i aconseguir el diputat provincial

Ara Reus engega màquines de cara a les eleccions municipals del 2023. Aquest dimecres s'ha celebrat l'Assemblea General Ordinària de la formació, que ha servit de nou per commemorar els deu anys de la fundació del partit. Un dels reptes que es plantegen és «seguir augmentant la popularitat del partit a Reus».

Així ho apunta Enric Bosch, president de la formació. Una línia de treball que els ha de servir per guanyar pes al plenari municipal. No és l'únic objectiu que es marquen, sinó que també aposten per seguir expandint el projecte arreu de Catalunya.

Entre els objectius que persegueixen de cara a les pròximes eleccions municipals també hi ha a Diputació de Tarragona. El partit es buscarà «augmentar el nombre de consells locals a totes les comarques de Catalunya que siguin possibles i assolir la representació del partit a la Diputació de Tarragona». Durant l'assemblea, Ara Reus s'ha reivindicat com «el partit que aglutinarà totes aquelles persones de diverses sensibilitats polítiques que es troben orfes de partits».

També reivindiquen la seva independència respecte de Barcelona o Madrid i carreguen contra «el centralisme que ha abandonat la província de Tarragona i les Terres de l'Ebre». Una intervenció, la de Daniel Rubio, que seguirà sent el pal de paller de la proposta política de la formació. Durant l'assemblea, tan Rubio com Dolors Vázquez han fet balanç de les respectives regidories.

El partit engega la maquinària de precampanya conscients que encara hi haurà un any i mig de mandat en el qual l'obra del govern de Reus ha de créixer. La finalització del pla estratègic és una de les fites que s'ha marcat el govern, però no l'única. També han de veure la llum diversos projectes d'envergadura de diferents àrees d'actuació.

Fora de la ciutat, Ara Catalunya té presència a una trentena de municipis entre les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona. En clau local, Ara Reus no és el primer partit de mostrar públicament que ja té el 2023 a l'horitzó. El PSC va encetar la precampanya aquest estiu, i la resta de grups municipals s'hi van sumar al cap d'uns dies.