Representants comercials i polítics de Reus mostren els cartells dels Bons Reus de tardor

En marxa l'última edició dels Bons Reus amb 80.000 vals de descompte disponibles

Serà l'última vegada, si la situació no torna a empitjorar, que s'emetin aquests vals de descompte

Aquest dilluns s'ha activat l'última edició dels Bons Reus. Serà la darrera tanda de descomptes de 5 euros que emeti l'Ajuntament i comptarà amb un pressupost de 400.000 euros. Es distribuiran 80.000 vals de descompte de 5 euros cadascun i se'n podran aconseguir quatre per persona.

L'any 2021 haurà comptat amb dues edicions dels Bons Reus, la de primavera i la de tardor. Es va anunciar una inversió de 720.000 euros entre les dues i el pressupost estrictament destinat als descomptes haurà sigut de 600.000 euros. L'edició del mes de maig va comptar amb una aportació de 200.000 euros i l'actual, amb una de 400.000.

D'aquesta manera es posarà punt final a una mesura nascuda amb el primer Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat. Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha exposat que serà l'última edició dels Bons Reus tal com s'ha acordat a la Taula de Comerç de Reus. Ha recordat que és la sisena edició d'aquest model de dinamització comercial.

En marxa l'última edició que es farà dels Bons Reus

«Arriba en un bon moment, abans de la campanya de Nadal i quan s'acaben d'aixecar gairebé totes les restriccions», reflexiona. És per això que es considera que les circumstàncies ja no fan necessària la planificació de més Bons Reus. Caelles ha exposat que «entenem que un dels seus objectius és reactivar el consum en períodes de temporada baixa de compres».

«No és el cas de la campanya de Nadal», ha aclarit. «L'any passat, malauradament, les restriccions van fer que no fos una temporada típica», ha matisat. Ara, però, «l'estratègia canvia perquè la situació millora».

A partir de l'any vinent no es preveu editar-ne més. Des de la Taula de Comerç de Reus, per tant, «esperem que no calguin com un pla de xoc, sinó que puguem continuar treballant estratègies de dinamització comercial». La campanya de Nadal comptarà amb «altres mesures», però no amb aquests descomptes directes.

Els que s'han activat avui es podran descarregar fins que s'acabin les existències. De fet, aquest mateix matí el web ja s'ha vist afectat per l'allau sobtada de visites. Si no s'acabessin els 80.000 vals de descompte, la campanya s'allargaria fins al 22 de novembre, és a dir, que es podrien descarregar fins al 8 de novembre.

Es podran bescanviar en més de 450 establiments «de tots els sectors» segons ha subratllat Caelles. La regidora també ha recordat que, fins a l'edició de primavera, la inversió de 810.000 euros acumulada en Bons Reus havia suposat un impacte econòmic de 3.514.000 euros. Les cinc edicions de la campanya, per tant, han implicat un moviment a la caixa de les botigues que ha multiplicat la inversió per 4,3.

Sumant-hi la darrera edició, presentada avui, la inversió total, des del primer pla de reactivació, haurà sigut d'1.200.000 euros en dos anys. El president del Tomb de Reus, Jacint Pallejà, ha posat en relleu que una mesura com aquesta hagi comptat amb la implicació del teixit comercial. El fet que nasqués des de la Taula de Comerç considera que és un tret positiu que cal valorar especialment.

«Hem sigut molt innovadors com a ciutat i se'ns ha copiat molt», ha afegit. En la mateixa línia s'ha mostrat Josep Baiges, secretari general de la Cambra de Comerç de Reus. Ha posat d'exemple que «Tarragona està anunciant aquests dies la primera de les campanyes; a Reus fa un any que ens hi vam posar i portem sis campanyes», ha exposat.