Membres del Bravium carregant camió amb material

Traslladen 70 anys d'història: El Bravium Teatre de Reus marxa del Centre Catòlic sense saber quan tornaran

L'edifici és propietat de l'Arquebisbat de Tarragona | Hi ha danys estructurals que volen rehabilitar

El trasllat del Bravium Teatre de Reus acabarà en els propers. Això comporta la seva sortida temporal de l'edifici del Centre Catòlic, que ha sigut  la seu que ha acollit l'entitat durant setanta anys. El motiu principal són els problemes estructurals que vol rehabilitar l'Arquebisbat de Tarragona, propietari de l'edifici.

En els últims dies estan traient tots els objectes  de l'immoble i els estan traslladant a un local que els ha deixat un particular. A més, amb l'ajuda de diverses entitats culturals, podran mantenir l'activitat. L'entitat no sap quan podrà tornar al Centre Catòlic, perquè l'Arquebisbat no ha concretat quan acabarà la rehabilitació.

Amb furgonetes particulars i un camió que els ha cedit l'Ajuntament els membres del Bravium Teatre s'afanyen a retirar tots els objectes  que han acumulat. «Hi teníem focus, llums, roba, la sastreria del vestuari, sabateria teatral, atrezzo, mobles... són setanta anys d'història!» exclama Jaume Ciurana, vicepresident de l'entitat. La setmana passada ja van fer uns quants viatges amb el camió i per aquest dissabte han fet una crida a la ciutadania per tenir més mans per continuar amb el trasllat. Ciurana confia que en els propers dies ja ho tindran enllestit  i es mostra agraït amb tothom que els està ajudant.

Amb tot, des de l'entitat lamenten que la institució catòlica no els ha donat marge de maniobra i que amb prou feines han tingut temps per treure els objectes. També asseguren que no els han volgut donar una còpia de l'informe arquitectònic que detalla les deficiències estructurals de l'edifici i critiquen que l'Arquebisbat no ha fet el manteniment  necessari per evitar aquesta situació. «A la planta baixa i als llocs que fèiem servir hi hem invertit molts diners. El que està malament són els pisos de dalt», indica Ciurana en referència als espais on s'hi fan activitats vinculades a la institució.

Continuaran la seva programació

El Bravium Teatre dubta del deu futur i es mostren indecisos. Sense arribar a un acord per prorrogar el contracte d'utilització de l'espai i amb només un acord signat per l'Arquebisbat  que apunta que «el Bravium podrà tornar a exercir les seves activitats culturals des del Centre Catòlic», des de l'associació tenen dubtes. «No concreten si tindrem el teatre o un despatx, ni tampoc en quines condicions», concreta el vicepresident, que creu que una possible fórmula serà pagar un lloguer i, fins ara, només es feien càrrec de les despeses de l'edifici.

Tot i no estar al Centre Catòlic, el Bravium Teatre mantindrà l'activitat. La col·laboració d'altres entitats culturals ho farà possible i es farà a l'auditori-teatreSala Santa Llúcia, que pertany a la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, a més de la seu de l'Orfeó Reusenc. A més, han arribat a un acord amb el Centre de Lectura perquè actuïn dues companyies al Teatre Bartrina.