Un professional sanitari amb mascareta a l'Hospital Sant Joan de Reus

Augmenten a 34 els casos del brot de coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus

Els nous positius estan repartits entre les dues plantes afectades

El passat 2 de setembre sortia a la llum un  brot a l'Hospital Sant Joan de Reus. En aquell moment, el Departament de Salut va explicar que es tractava de dues plantes del centre sanitari afectades i que hi havia un total de 26 contagis, amb la majoria de persones asimptomàtiques. Des de llavors, Salut no havia actualitzat les dades oficials i es desconeixia si els dos brots havien augmentat el nombre de positius, però avui ha trencat el silenci i ha certificat l'augment de casos.

En total han estat 8 nous positius de coronavirus més entre els pacients de la planta amb l'àrea sociosanitària de l'Hospital Sant Joan de Reus i la planta de Medicina Interna, les dues afectades. Així doncs, el recompte a hores d'ara dels dos brots a dins de l'hospital reusenc és de 34 casos de Covid-19, els quals es divideixen amb 18 a l'àrea del sociosanitari i 16 a Medicina Interna.

Des que es van detectar els dos brots, l'hospital va posar en marxa un pla en el qual es restringia l'accés als acompanyants en les dues plantes afectades, una mesura que com a mínim s'allargarà una setmana més. Perquè els familiars puguin comunicar-se amb els pacients, el centre hospitalari va posar en marxa un sistema telefònic diari.

 

També augmenta el brot al CUAP Sant Pere

L'hospital no és l'únic centre sanitari de la capital del Baix Camp amb problemes pels brots. El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Sant Pere de Reus també va notificar, a través del sindicat USITAC, que hi havia personal contagiat. Concretament, la xifra a hores d'ara és de vuit metges, infermers i personal de gestió i serveis que ha donat positiu en la prova PCR.

Precisament el CUAP Sant Pere va ser un dels que es va encarregar de realitzar el cribratge massiu que va tenir lloc a Reus, igual que l'Hospital Sant Joan. L'hospital reusenc és un dels que ara mateix compta amb més pressió de la demarcació pel que fa als pacients ingressats, amb 34 persones ingressades i 4 a l'UCI.