Des de fa uns dies les reusenques i reusencs tornen a gaudir d'una de les seves joies del modernisme decorada especialment per Sant Jordi. La façana de la Casa Navàs s'ha guarnit de centenars de roses vermelles i tres senyeres per celebrar la diada i, enguany, ho fa d'una manera especial. No és la primera vegada que la Casa Navàs es vesteix de vermell i de groc per Sant Jordi, però és que aquest any és primer que es pot contemplar la façana guarnida amb el capcer reconstruït.
Per celebrar-ho, des de la Casa Navàs han iniciat un concurs de fotografia a Instagram, i la millor fotografia de la façana de la Casa Navàs s'endurà una entrada triple per visitar l'edifici modernista.
Arriba la primera edició del Navàs Market
Aquest Sant Jordi també arriba el Navàs Market, després de l'èxit que va tenir el mercat d'artesania que es va organitzar a la botiga de la Casa Navàs, el passat Nadal. Es tracta d'una iniciativa impulsada per tres artistes i que té vocació de continuïtat. Així doncs, el nou mercat d'artesania tindrà lloc entre aquest dijous 22 i el dissabte 24 d'abril, de les 10 h a les 14 h i de les 17 h a les 21 h.
Hi participaran un total de 22 artistes, tot conformat un mercat molt variat on hi conflueixen diferents disciplines, com ara la pintura, la joieria, la cosmètica, l'escultura, la fotografia, la il·lustració, el ganxet o el tèxtil. Els paradistes són de Reus o de la rodalia i oferiran un producte 100% fet a mà. Amb aquest mercat, l’antiga botiga tèxtil es tornarà a omplir de vida recordant l’època en què aquest comerç estava ple de gom a gom amb l’entrada i sortida constant de clientela.
'Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona'
Per aquesta diada del llibre i la rosa, des de la Casa Navàs recomanen una novetat editorial de la qual l'edifici n'és el protagonista. Es tracta del llibre 'Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona', una novel·la literària editada per SETIER i obra de l'arquitecte tècnic Josep Maria Buqueras, que recull més de 600 referències de construccions situades en un centenar de poblacions de la demarcació de Tarragona.
El llibre comença amb un primer capítol monogràfic de la Casa Navàs, i classifica les obres per comarques i municipis. Cada grup comarcal es presenta mitjançant una obra emblemàtica i un mapa en el qual es poden identificar les edificacions més destacades de cada ciutat. Les obres seleccionades se centren en l’època modernista, tot i que a causa del difícil límit de classificació també se n’hi ha d’eclèctiques i de noucentistes. Cada construcció presentada inclou el nom de l’arquitecte que la va dissenyar, l’any en què es va acabar, una descripció artisticoarquitectònica i, si escau, la història de l’edifici i dels artesans que hi van treballar. El resultat és un volum de 559 pàgines replet de fotografies que es pot qualificar de guia d’arquitectura.