Musulmans de Reus celebren la pregària de la festa del sacrific del corder a la via pública

La Mesquita Al Sunnah de Reus surt al carrer per poder celebrar la festa del corder

Han fet servir els dos carrers on dona el temple per garantir les mesures sanitàries

La Mesquita Al Sunnah de Reus ha celebrat la festa del corder aquest dimarts al matí, 20 de juliol. Es tracta d'una de les celebracions més importants del calendari anual musulmà i s'ha dut a terme al carrer per garantir les mesures sanitàries decretades actualment. Els fidels que hi han assistit han ocupat els dos carrers on dona la Mesquita, el de Bonaventura Vallespino i el de la Tolerància del polígon Granja Vila.

Veient que les restriccions actuals posaven en perill la celebració de la pregària van demanar autorització a l'Ajuntament de Reus per traslladar-la a la via pública. Una petició que des del consistori també es va veure raonable tenint en compte la situació actual. Així doncs, a dos quarts de vuit del matí, la principal comunitat musulmana de Reus ha pogut celebrar la festa del sacrifici del corder.

Commemora l'episodi que comparteixen l'Alcorà i la Bíblia i que fa referència al sacrifici d'Abraham. En tots dos casos es fa servir com a mostra d'obediència a la voluntat divina. Abraham va estar a punt de sacrificar el seu fill per ordre d'Al·là, o Déu, fins que aquest el va aturar.

Va acabar sacrificant un corder, motiu pel qual és el símbol de la festa musulmana. La tradició, de fet, estableix el sacrifici d'un xai com a part de la celebració, a més d'un gran àpat amb familiars i amics. Fonts del temple xifren en fins a 2.000 les persones que poden haver participat en la celebració d'enguany.

De fet recorden que, juntament amb dues Mesquites més petites, són els únics temples musulmans de la ciutat. Anys enrere l'Ajuntament va aturar la concessió de permisos per obrir-ne de nous. És per això que, fa gairebé dos anys, van ampliar les instal·lacions després de nou mesos d'obres i una inversió de 120.000 euros.

Donen cabuda a bona part de la comunitat musulmana de la ciutat i part de la comarca. A més de l'activitat religiosa, també serveix per acollir cursos, que la pandèmia també ha alterat. Una sala d'actes, espai per a tallers i un magatzem de la Xarxa d'Aprofitament d'Aliments local completen les noves instal·lacions.