Manifestants davant de la seu de Naturgy a Reus

Una cinquantena de persones es manifesten a Reus contra «l'assassinat» de Gas Natural

El Sindicat d'Habitatge clama contra l'anul·lació de la sanció a l'empresa gasista, arran del cas de Rosa Pitarch, morta el 2017

Una cinquantena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Reus amb pancartes en contra de l'anul·lació de la sanció a Gas Natural, un dictamen que va transcendir ahir dimarts, 20 d'abril. La sentència, que no es ferma, serà recorreguda al Tribunal Suprem i la malaurada història de la Rosa Pitarch, l'àvia de 81 anys que va morir a casa seva arran del foc provocat per una espelma, seguirà oberta, a l'espera de conclusions definitives.

Issam Oudriss, del Sindicat d'Habitatge de Reus, ha sentenciat aquest vespre que «ahir va ser un dia trist», en relació amb l'anul·lació de la sanció contra Gas Natural. Ha recordat que l'empresa va tallar el subministrament a la Rosa perquè devia tres factures amb un total de 246,59 euros que «li van costar la vida». «No és una mort, és un assassinat» cridaven els convocats, que han enfilat camí cap a l'oficina reusenca de Gas Natural.

«Mentides» de l'empresa gasista

Edgar Fernández, membre del Sindicat, també ha posat en evidència els arguments que Gas Natural va esgrimir quan va morir Rosa Pitarch. L'empresa energètica va afirmar que la llei no era prou clara i que era l'Ajuntament qui els hauria d'haver fet arribar l'informe de Serveis Socials. Dues premisses que, segons ha etzibat Fernández, són «mentida».