Ciutadans suspèn de militància el quart regidor de Reus per retuitejar una notícia

Militància de Cs Reus donarà suport al PP a les municipals | La formació taronja obre un expedient a Morales per haver fet ressò de la situació de l'agrupació local

Ciutadans ha informat Damián Morales, aquest dijous 21 de març, que també se li ha obert un expedient i, cautelarment, se l'ha suspès de militància. Es tracta del quart integrant del grup municipal reusenc, que fins ara no s'havia vist involucrat públicament en la crisi del partit. Juan Carlos Sánchez, Guillermo Figueras i Pepa Labrador ja han presentat les al·legacions per l'expedient que se'ls va obrir arran de la roda de premsa de la setmana passada.

Suspès de militància per retuitejar una notícia

Segons fonts de Ciutadans Reus, Damián Morales ha rebut, aquest dijous, una notificació del partit informant-lo que se'l suspèn cautelarment de militància. La decisió s'ha pres després que se li obrís un expedient per haver-se fet ressò d'una notícia sobre la situació de l'agrupació local reusenca. Fonts coneixedores de la situació apunten que va compartir la notícia a la xarxa social posicionant-se a favor dels seus companys de grup municipal.

D'aquesta manera es completa el que alguns dels militants consideren que és «una autèntica purga» de l'agrupació de Cs a Reus. Juan Carlos Sánchez va denunciar un presumpte cas d'irregularitats per part d'un alt càrrec del partit, denúncia que li va costar la posició de cap de llista que la formació ja li havia confirmat definitivament. La represàlia des de la jerarquia catalana del partit va ser cessar unilateralment l'agrupació local, va imposar una junta gestora i va suspendre cautelarment de militància els tres regidors reusencs que, encara que fos sense parlar i des de les cadires del públic, van ser presents a la roda de premsa.

Restava Damián Morales que, com es pot comprovar a Twitter, ja no viu a Reus, sinó que ho fa a Guadalajara, Castella-La Manxa. Manté l'acta de regidor i la seva presència als plenaris i a reunions periòdiques amb el grup municipal, però no era a la roda de premsa. Finalment, haver retuitejat una notícia sobre la situació de Cs Reus li ha costat la militància, almenys cautelarment.

Ciutadans Reus | Miguel Cabrerizo

 

La militància de Cs Reus s'acosta al PP

Els militants de Cs Reus, molt vinculats al grup municipal i l'agrupació local, tampoc s'estan quedant immòbils. El gruix dels afiliats reusencs fan costat a l'equip de Juan Carlos Sánchez i carreguen amb contundència contra la direcció del partit. A qui s'ha assenyalat com l'artífex de tot plegat és a Carlos Carrizosa, que és qui va enviar el correu electrònic a Juan Carlos Sánchez per informar-lo que, malgrat que se li hagués confirmat el primer lloc a la llista, sis dies després se'l deixava fora de la papereta.

Qui es pot acabar beneficiant d'aquesta situació és el PP, que ja ha tingut contacte amb part de la militància taronja. Aquests afiliats s'han acostat al partit conservador segons ha informat Cadena Ser i ha pogut corroborar TarragonaDigital. Sebastià Domènech, portaveu dels populars i cap de llista a les municipals, confirma que han rebut el suport de militants de Cs, que no s'han afiliat al partit, però que sí que els han assegurat que els donaran un cop de mà durant la campanya de les municipals.

La situació encara és recent, i tots els implicats resten a l'espera de veure'n l'evolució. No es descarta que aquesta onada de suport al PP pugui tenir cert impacte a la llista electoral popular. Són converses, en tot cas, que els seus interlocutors consideren que és massa aviat per augurar com acabaran, però no es tanquen portes. La situació se segueix, de ben segur, des de molts partits reusencs, i és que moviments com aquest poden tenir repercussions més enllà dels dos partits implicats.