Representants polítics i comercials de la ciutat al carrer de Monterols de Reus

Es posa en marxa la campanya comercial Bons Reus: 400.000 euros en descomptes a la ciutat

Cada reusenc pot aconseguir vint euros en descomptes per a botigues i restaurants de la ciutat

La campanya dels bons de ciutat per al comerç de Reus comença demà dijous. Amb 400.000 euros de pressupost, l'Ajuntament expedirà 80.000 Bons Reus de 5 euros cadascun. A partir de demà, qualsevol persona major d'edat i empadronada a la ciutat podrà aconseguir fins a quatre bons per gastar a les botigues, bars i restaurants reusencs.

Des d'aquest dijous, 17 de setembre, a través del web de Bons Reus o de l'oficina física de turisme situada al Gaudí Centre, qualsevol veí podrà aconseguir els quatre vals de descompte per valor de cinc euros cadascun, arribant a un total acumulat de vint euros.

Segons s'ha explicat avui durant la presentació de la campanya, tindran quinze dies de caducitat i es podran gastar en funció del valor de la compra que s'estigui fent. Per una compra de quinze euros es podrà gastar un tiquet de descompte; se'n podran gastar dos si la compra puja, almenys, trenta euros; tres bons es podran gastar en compres d'almenys 45 euros i, per gastar els quatre bons de cop, caldrà fer-ho en compres d'almenys 60 euros.

D'aquesta manera, els bons no suposen mai més d'una tercera part de la compra. Una proporció que és la que permet a l'Ajuntament afirmar que la campanya de Bons Reus, amb un pressupost de 400.000 euros, suposarà un impacte de, com a mínim, 1,2 milions d'euros al teixit comercial local.

Prop de 250 establiments s'adhereixen als Bons Reus

A finals del mes de juliol es va posar en marxa la primera fase de la campanya, que havia de servir per captar els establiments que hi participarien. Aquesta part s'ha tancat amb 247 participants que, segons ha detallat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, són majoritàriament dels sectors de la moda, la restauració i la perruqueria i l'estètica.

Un 75% d'aquestes adhesions són de comerços del centre de la ciutat i es desconeix quin volum suposen els prop de 250 negocis implicats en el conjunt del teixit comercial de Reus. Precisament per incrementar aquestes xifres, Caelles ha volgut «animar els establiments que encara no ho hagin fet a adherir-se a aquesta campanya».

En paral·lel a la posada en marxa dels Bons Reus, ha afegit la regidora, es durà a terme formació virtual per als establiments adherits sobre el seu funcionament. Inicialment s'havia previst distribuir els 400.000 euros de pressupost en 40.000 bons de deu euros.

La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona
Prop de 250 establiments s'han adherit a la campanya Bons Reus | Redacció

Uns criteris que s'han canviat per «no discriminar les compres de petit import; com que l'import del descompte va condicionat a una despesa mínima, com més petit és l'import del descompte, més petit és l'import exigit per la despesa mínima». D'aquesta manera, qualsevol compra a partir de quinze euros se'n pot beneficiar.

Des del punt de vista comercial, la Cambra de Comerç, el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers s'han implicat en el disseny de la campanya. Jordi Just, president de l'entitat cameral, ha volgut exposar que la campanya ha de suposar una alenada d'aire fresc per al sector.

«Un comerç tocat, que a més la falta de turisme ens l'ha acabat d'ensorrar, i aquesta idea dels bons és una idea molt bona, genial, que pot ajudar molt al comerç tradicional i a la gent que tant està patint», ha afirmat. En una línia similar s'han mostrat Meritxell Barberà, presidenta d'Unió de Botiguers, i Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus.

«Direu que potser és poc, però tota pedra fa paret», ha afirmat Pallejà. «Ho necessitem; el comerç, l'hostaleria i els serveis us necessitem, necessitem que esgoteu de seguida aquesta promoció i, si n'hi ha altres, també», ha animat.

Una campanya comercial i de sentiment de ciutat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha començat l'exposició de la nova campanya remarcant molt el sentiment de ciutat que hi ha darrere de la campanya. «La ciutat més important del comerç del país posa en marxa una iniciativa única; no hi ha cap més ciutat al país capaç de fer una cosa com la que avui presentem», ha afirmat.

En la mateixa línia ha insistit que el carrer de Monterols, on s'han presentat els Bons Reus, és «el vial comercial per excel·lència del país». S'hi ha presentat la campanya que, tal com ha insistit Pellicer, vol servir per «fer una tasca conjunta d'aixecar-nos i d'aixecar la ciutat» i per fer valer i fer créixer l'«orgull de ciutat».

«Volem que la ciutat s'animi, que tingui ganes de sortir i mirar als aparadors, anar a la perruqueria o quedar per dinar», ha exposat Pellicer, afegint de seguida que ha de ser «sempre preservant les mesures de seguretat perquè no hem d'oblidar la Covid».

Un capítol en el qual afirma que es podran donar bones notícies d'aquí a uns dies. L'alcalde assegura que «aquesta setmana que ve, quan hagi acabat el període que tenim de Covid excepcional els explicarem la nostra tendència a la baixa pel que fa a la Covid, ho explicarem bé, però avui no toca».

En la mateixa línia de sentiment de ciutat i d'orgull de pertinença s'ha mostrat Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus. «Us presentem el bon resultat, l'èxit diria jo, de les adhesions que hi ha hagut de comerços i establiments en aquesta campanya», ha sentenciat.

L'objectiu principal de la campanya, aclareix, és «reactivar la demanda de la ciutat perquè es pugui gastar a tots aquests establiments». Per fer-ho possible, destaca, «necessitem la complicitat de tots i cadascun dels reusencs i reusenques, la complicitat de la ciutadania, ens ajudareu que sigui, realment, un bon revulsiu, un bon ajut per al comerç, per als serveis i per a l'hostaleria i la restauració de la nostra ciutat».