Imatge del raval de Santa Anna de Reus vist des del carrer de Salvador Espriu cap al carrer de Santa Anna

Comença la segona fase de la renovació de la xarxa de sanejament al raval de Santa Anna

Les obres, que precedeixen la vianalització del raval, s'allargaran quatre setmanes i han obligat a tallar la circulació

Una setmana després que comencés la primera fase de les obres de renovació de la xarxa de sanejament del Raval de Santa Anna, el dia 26 de juliol, aquest dilluns 2 d'agost se n'ha engegat la  segona fase. Les obres, que Aigües de Reus preveu que acabin arribat el mes de setembre, formen part de l'actuació prèvia a la vianalització del raval, que començarà a la tardor i es preveu que s'allargui fins a principis de 2022.

Si bé en el primer cas les obres van començar entre la plaça de Prim i el carrer Salvador Espriu, aquesta segona setmana es concentren entre la cruïlla del Raval  i el carrer de Santa Anna. El temps previst per l'execució d’aquesta segona fase serà d'aproximadament de quatre setmanes.

Durant aquestes setmanes, tal com s'ha fet prèviament, Aigües de Reus ha habilitat un telèfon –el 977 345 843– per tal que els veïns de la zona puguin resoldre les consultes que tinguin. L'empresa executora també té a disposició dels reusencs un telèfon  de guàrdia, el 699 918 258.

El raval estarà tallat quatre setmanes a l'altura del carrer de Santa Anna

Per a completar-les, s'ha hagut de tallar tota la circulació  des de la plaça de Catalunya fins a l'altura del carrer de Santa Anna amb el raval. Així, es podrà circular pel raval Santa Anna en el seu horari habitual, excepte el tram en obres, que romandrà tancat mentre durin els treballs.

Les obres de renovació de la xarxa de sanejament del raval de Santa Anna suposen una inversió global de 236.750 euros, de la qual es fa càrrec íntegrament l’empresa municipal Aigües de Reus. L'obra de millora del clavegueram ja estava inclosa en els Plans Directors de Sanejament, però s’ha programat ara com a pas previ necessari a les obres de reurbanització del mateix tram del raval de Santa Anna, que s'iniciaran tan bon punt acabin els treballs.

Les obres pretenen transformar el raval en una zona de vianants, amb, entre altres, espais d'estada i d'altres que fomentin la caminada. El raval de Santa Anna, doncs, afegirà un espai peatonal i cívic més al centre de Reus.