Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana exterior de l'edifici Tecnoparc de Redessa, al polígon que porta el mateix nom

Redessa vol impulsar l'activitat social i la cooperació entre les empreses allotjades

Sota el nom de Comunitat Redessa s'ha presentat una iniciativa que treballa en dos vessants, l'empresarial i el social

Redessa vol potenciar el vessant comunitari entre els treballadors de les empreses que s'hi allotgen. Teresa Pallarès, regidora d'Economia i Coneixement i d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus ha presentat el nou programa de Comunitat Redessa. A grans trets vol aprofitar el potencial de tenir empreses de diferents àmbits en un sol espai perquè s'ajudin entre elles.

Redessa engegarà, el mes de gener, la Comunitat Redessa per enfortir els lligams entre empreses

Sota el paraigua de l'empresa municipal hi ha unes 150 empreses i uns 1.300 treballadors. Amb aquesta massa social es volen generar «sinergies i espais d'intercanvi». Es posarà en marxa durant el mes de gener per motivar que «perfils d'empreses completament diferents» trobin «punts de connexió» que les ajudi a créixer.

A la pràctica s'organitzaran «jornades professionals amb especialistes en tots els àmbits d'una empresa». És a dir, es volen buscar els referents de cada àrea que treballin en empreses de Redessa perquè comparteixin el seu coneixement entre la resta de companyies. «Compartir és la clau de l'èxit» és, precisament, el lema d'aquesta iniciativa.

En la mateixa línia s'obriran sessions formatives durant les pròximes edicions de la Incubadora TiC i l'Innolab. En aquest darrer cas, l'edició actual ha aplegat set empreses que busquen millorar algun aspecte del seu procés productiu i de venda. La pròxima, per tant, s'obrirà a empreses de Redessa que fins ara no hi tenien accés.

Una tercera pota d'aquesta Comunitat Redessa serà la digital. «Oferirem un accés exclusiu a plataformes especialitzades en transformació digital», detalla Pallarès. Ha afegit que es buscarà aprofundir en àrees com la ciberseguretat, el 5G o els nous formats de bases de dades i transaccions econòmiques anomenades blockchain —cadena de blocs, en anglès—.

«Tot això no neix del no-res, sinó que posa l'accent en la feina que s'ha fet durant tots aquests anys a Redessa», subratlla Pallarès. De fet, la iniciativa de Comunitat Redessa no vol ser només un impuls per a les empreses. També vol incentivar la vida social entre els seus treballadors —en funció de les restriccions sanitàries, ha deixat clar la regidora—.

És per això que es planteja alguna entesa amb Reus Promoció o amb Reus Esport i Lleure. L'objectiu seria oferir visites culturals o sortides esportives a la massa social que hi ha a les empreses de Redessa. Per últim també es plantegen algunes intervencions físiques.

«Treballar els nostres espais per fer-los més amables a aquest acolliment a la gent de les empreses», explica Pallarès. Actuacions menors com instal·lar pantalles informatives, instal·lar fonts d'aigua als espais de menjador o establir punts de recollida de missatgeria. De tot plegat, Redessa «fa un paper de catalitzador de totes aquestes iniciatives».

De fet apunta que «suposa un punt de solidaritat» per part de les empreses. «Hi ha un punt de voler-ho fer, no s'obliga ningú, òbviament», afegeix. La voluntat de la iniciativa, admet Pallarès, és que les empreses se sentin motivades a entrar a la Comunitat Redessa.