Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona.

Condemnen a quatre anys de presó un educador d’un centre d’acollida de Reus

El condemnat va abusar sexualment a una menor d’edat

L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a  quatre anys de presó a un educador per abusar sexualment a una jove en un centre d’acollida de Reus. Els fets es van iniciar l'any 2012 quan la víctima tenia 12 anys i es van allargar durant quatre anys. Segons explica el Diari de Tarragona, l’home té prohibit acostar-se a menys de 300 metres de la víctima i a comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant sis anys. A més, ha estat inhabilitat per a desenvolupar tasques de professor, educador o cuidador de menors d’edat durant quatre anys i durant cinc estarà en llibertat vigilada. Per una altra banda, haurà de pagar una indemnització de 3.000 euros a la jove.

 

  

El relat dels fets

Segons la sentència, la víctima habitava en una casa d’acollida de Reus juntament amb els seus tres anys. L’acusat, de nacionalitat espanyola i que en aquell moment tenia 32 anys, era llicenciat en Pedagogia i va començar a treballar al centre com educador l’any 2008. Dos anys més tard, quan la víctima tenia 10 anys, l’acusat va deixar de ser educador de la menor. Va ser en aquest moment quan ell va començar a deixar a l’habitació d’ella diverses cartes  amb missatges efectius i explícits on es recollia la paraula «amor».

L’educador també li regalava constantment flors i roba, tot i les recomanacions dels responsables del centre de què s’abstingues a oferir un tracte preferencial mitjançant regals. Els primers tocaments van arribar una nit quan l’acusat va acudir a l’habitació on dormia la menor per, segons l’educador, venir a dir-li bona nit. En aquell moment, l’home va començar a fer tocaments a la menor, una  pràctica que es va repetir cada cop que es trobaven sols a la casa d’acollida, tant en l’habitació de la menor com en el despatx. 

Entre el juny i el juliol de 2015, tal com explica la sentència, l’acusat va anar a casa seva juntament amb la víctima i dos menors més. Mentre els acompanyants estaven al menjador, l’home es va tancar en una habitació amb la denunciant i en dues ocasions va tocar a la jove per tot el cos, inclús en les seves parts íntimes. Tal com recull la sentència, l’acusat va comentar en diverses ocasions que estava enamorat de la jove. La menor era una noia responsable i bona estudiant fins que es va produir la marxa de l’acusat i van sortir a la llum tots els fets.