Imatge del sociosanitari Monterols de Reus

Diversos positius per coronavirus al sociosanitari Monterols de Reus

El centre ha efectuat proves als usuaris arran d'un primer cas i està previst que també se'n facin a diversos treballadors

El centre sociosanitari Monterols de Reus, ubicat a la zona del Pere Mata, està vivint moments de tensió. Aquest dijous 16 d'abril, es va certificar el resultat positiu del test PCR per la Covid-19 en un dels usuaris tal com ha pogut saber TarragonaDigital, i això va fer activar tota la maquinària per tal d'evitar que la situació se n'anés de les mans, i és que són precisament aquest tipus de centres els que ara estan sota el focus i qualsevol cas de coronavirus fa saltar les alarmes.

Concretament, en aquest centre de responsabilitat de l'Institut Pere Mata, s'atén a persones amb discapacitat física o psíquica i moltes d'elles són  d'avançada edat, ja que compta amb unitats d'Hospital de Dia, Convalescència, Psicogeriatria i Llarga Estada.

Més casos arran d'un primer positiu

Aquest primer cas detectat al sociosanitari Monterols va activar els protocols al centre i es va procedir a la realització de diversos tests PCR als professionals i usuaris que havien tingut una exposició considerada «d'alt risc» amb el positiu. Arran d'això, aquest divendres 17 d'abril s'han confirmat tres casos positius més entre els usuaris del centre, elevant a quatre la xifra total.

Aquests usuaris estaven ubicats a la mateixa planta que el primer cas positiu, la 0. A banda, també es van dur a terme tests a usuaris amb «criteris de risc» d'altres plantes per prevenció, i de moment hi ha hagut dos casos negatius.

El protocol elaborat des de fa setmanes per l'Institut Pere Mata contemplava que els usuaris positius fossin traslladats, d'aquesta forma els quatre casos confirmats al sociosanitari Monterols han estat reubicats a la unitat PSICOVID de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Falta de professionals en plena pandèmia

Pel que fa als professionals del centre, encara resten pendents de fer-se la prova. Tots els que han treballat a la planta on s'han detectat els quatre casos positius faran el test PCR, però també s'estendrà la prova a altres professionals que es consideri que han tingut una exposició de risc, tot i que si són asimptomàtics i han tingut contactes de «baix risc» podran continuar treballant «amb les mesures adequades en funció de les maniobres a realitzar» segons ha pogut saber aquest mitjà.

Això ha comportat que la plantilla, sobretot a infermeria, quedi curta de personal i des de l'empresa ja s'estan buscant reforços per poder afrontar una situació que es podria complicar depenent dels resultats i l'evolució del coronavirus en aquest centre sociosanitari.