Imatge del sociosanitari Monterols de Reus

Augmenten els casos positius per la Covid-19 al sociosanitari Monterols de Reus

Després de rebre els resultats dels primers tests PCR efectuats, diversos treballadors i usuaris donen positiu

Continuen creixent els casos positius per coronavirus al centre sociosanitari Monterols de Reus, ubicat a la zona del Pere Mata. Si aquest divendres, 17 d'abril, a TarragonaDigital avançàvem que a partir d'un cas positiu en un dels usuaris el passat dijous, se'n van detectar tres més, aquest diumenge la xifra confirmada ha crescut.

Des de l'Institut Pere Mata es va activar tot el protocol després de detectar aquests primers casos, el qual ha consistit a fer tests PCR per detectar si hi havia més usuaris afectats per la Covid-19 a la planta 0 del centre sociosanitari, on es va produir el primer positiu. Aproximadament se n'han realitzat uns cinquanta a dia d'avui i dos d'ells han resultat positius per coronavirus, tot i que de moment es mostren assimptomàtics. Aquestes dues persones seran també traslladades a la planta habilitada a l'hospital Sant Joan de Reus per pacients d'aquesta tipologia, la PSICOVID, i per tant ja hi hauria 7 persones afectades per aquest petit brot al centre.

La resta d'usuaris del centre sociosanitari també seran sotmesos als tests PCR  per detectar més casos de coronavirus i tallar la cadena de transmissió. L'operatiu, coordinat amb la Regió Sanitària, preveu que aquestes proves s'efectuïn a principis de la setmana vinent.

 

Positius també entre els treballadors

Els casos de coronavirus al sociosanitari Monterols també s'han produït entre professionals que van estar en contacte amb els usuaris contagiats. De moment, s'han efectuat gairebé una cinquantena de tests entre els treballadors de la planta 0, d'entre els quals hi ha hagut 3 positius de la Covid-19, també sense símptomes. Des del centre resten encara a l'espera del resultat de diverses proves i està previst que també s'estenguin els tests a tots els treballadors per tenir una fotografia clara de la situació al sociosanitari.

Aquesta emergència sanitària ha provocat un dèficit en la plantilla que ha forçat a la direcció a buscar alternatives per garantir el correcte funcionament amb els treballadors necessaris, i a hores d'ara ja s'han integrat al centre professionals externs per solucionar aquesta manca d'efectius que, si en els propers dies els tests PCR indiquen més casos positius, es podria agreujar.