Queixes per la deixadesa al parc Gandhi de Reus

El parc té poca il·luminació i la vegetació està en un estat d'abandonament

Un parc de Reus podria ser l'escenari d'una pel·lícula ambientada en la selva tropical, es tracta del parc de la plaça Gandhi. Els arbustos d'aquesta zona fa que el parc quedi tapat en un oasi de matolls, herbes altes i residus de diversos usuaris no reciclats. Diverses persones que freqüenten el parc habitualment es queixen que el parc Gandhi podria estar en millors condicions.

 

Els usuaris es queixen del mal estat de les plantes

Una usuària del parc, que el freqüenta amb els seus fills, Esther Molné, exposa que «a l'estiu aquest parc està molt bé, però a ara  a l'hivern hi ha poca visibilitat.  Quan venim amb la bicicleta hem de marxar quan es comença a fer fosc perquè és perillós». Per contra, també afegeix que «és un luxe disposar d'una zona verda com aquesta,  en mig de la ciutat». 

Esther Molné també fa referència a la vegetació del parc, afirmant que «aquest tipus de matolls són molt alts i no els vénen a tallar mai». Encara que hi ha zones del parc que necessiten una millora, ja que les arrels de diversos arbres han aixecat el terra  i podria arribar a ser un perill pels usuaris.

Joves beuen begudes alcohòliques en una zona de parc

D'altra banda és un parc molt freqüentat per les famílies amb els seus infants, ja que disposa d'una zona d'esbarjo pels més petits, diverses persones que freqüenten el parc Gandhi habitualment es queixen de l'estat de deixadesa que presenta. Una usuària habitual, Carme Roig, manifesta que «moltes tardes venen  grups de joves a beure i fumar marihuana, amb els nens davant». Afegeix que «deixen totes les restes a terra, quan tenen una brossa al costat».

Un parc entre dues escoles en estat de deixadesa

Donada la seva proximitat amb les escoles Pare Manyanet i Maria Rosa Moles, segons manifesten els usuaris quan s'acaba les classes molts infants vénen a jugar al parc Gandhi. Per aquest motiu els hi agradaria que des de l'Ajuntament de Reus es prestés més atenció al parc, intensificant el servei de jardineria i millorant la il·luminació  de la zona.

Les arrels dels arbres han aixecat part del terra del parc
Les arrels dels arbres han aixecat part del terra del parc | Laia Riba

 

El parc Gandhi, una zona verda a la ciutat

El parc Gandhi està situat entre l'avinguda de Països Catalans i el carrer d'Antoni Bofarull. Aquest parc va veure la llum al febrer de l'any 2011, ara fa set anys, sent el 14è parc urbà de la ciutat en aquell moment. El parc consta de 9.622 metres quadrats, i les obres de construcció van ser adjudicades a l'empresa Becsa per un import de 807.441,71 euros.

Un dels bancs del parc Gandhi amb restes de brossa
Un dels bancs del parc Gandhi amb restes de brossa | Laia Riba

 

El parc disposa de gran diversitat de vegetació

Tres camins principals, que simulen torrents d'aigua s'entrellacen per connectar la plaça Gandhi amb l'avinguda dels Països Catalans. Aquesta zona disposa d'una gran diversitat de vegetació, que en principi havia de ser de fàcil manteniment pels jardiners municipals.  A més, també existeix una  zona d'esbarjo infantil  on els infants poden anar amb la bicicleta pels diferents passadissos del parc.