Pla mitjà del regidor reusenc Edgar Fernández, número 2 de la CUP per Tarragona, d'esquena als Jutjats de Reus

Dicten una ordre de cerca i captura contra Edgar Fernández (CUP)

El regidor reusenc i número dos a la llista de les eleccions catalanes no ha comparegut a les darreres citacions judicials

El jutjat ha dictat una ordre de cerca i captura contra Edgar Fernández, regidor de la CUP de Reus i número dos a la llista tarragonina de la formació a les eleccions d'aquest diumenge. Segons ha transcendit, es tractaria d'una ordre de cerca i captura dictada arran de la incompareixença de Fernández a les darreres citacions judicials.

Com a resposta habitual a tots els casos oberts arran de les protestes posteriors a la sentència del judici contra el Procés, Fernández ha plantat el jutge quan aquest l'ha citat. El mateix va passar durant l'anterior mandat municipal, i per la mateixa situació van acabar passant Marta Llorens, Mariona Quadrada i Oriol Ciurana, portaveu i exregidors de la formació.

A més d'oferir una roda de premsa d'urgència al respecte, Edgar Fernández apuntava a les xarxes socials que hi havia hagut moviments en l'àmbit judicial just després que, durant el debat territorial d'aquest dimecres, el candidat de Vox l'assenyalés a ell concretament.

Una circumstància que també ha posat de manifest la cap de llista, Laia Estrada, afirmant que «les casualitats no existeixen».

Segons ha exposat a la roda de premsa, qüestiona que se l'hagi encausat en quatre procediments oberts, però només aquesta causa, que inclou una discussió amb militants de Vox, sigui la que acabi en ordre judicial tres dies abans de les eleccions catalanes.

«Ara la meva detenció depèn dels Mossos d'Esquadra», diu Fernández, el qual assegura no confiar gens en el cos policial que, en la seva opinió, ha construït tot un «relat», a través de denúncies amb «intencionalitat política», sobre les quals se sustenten les causes obertes als jutjats de Reus per les mobilitzacions independentistes de la tardor del 2019.

L'evolució previsible a partir d'ara és que, pròximament, Edgar Fernández sigui detingut per la policia donant compliment a aquesta ordre de cerca i captura. El destí final, a priori, seria els Jutjats de Reus, on el jutge li prendrà declaració, previsiblement, en relació amb alguna de les causes que hi ha obertes i a les quals s'investiga el regidor cupaire arran de les mobilitzacions posteriors a la sentència del judici del Procés.