Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sortidors verticals encesos davant del públic dempeus

Els elements de foc de Reus tornaran a actuar per Sant Joan

S'ha preparat una actuació estàtica, amb entrada prèvia i a l'aire lliure

La celebració de Sant Joan recuperarà el foc que tant la caracteritza a Reus. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, tots els elements de foc de la ciutat actuaran el pròxim 23 de juny al Parc de Sant Jordi, a la plaça Anton Borrell. Serà previsiblement als volts de dos quarts de nou del vespre, amb dos passis en els quals cada element participant farà dues enceses en cadascun.

Amb un format similar al que s'ha pensat per al Seguici Festiu per Sant Pere, el públic assistent també caldrà que reculli entrades gratuïtes per poder controlar l'aforament. El Ball de Diables, el Drac i la Cabra de Reus, la Víbria, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cabra petita i els Bous i la Vedella de Foc recuperaran una actuació emblemàtica que servirà, a més, per acabar amb més d'un any i mig d'aturada.

El foc festiu torna a Reus després de més d'un any i mig

Si les ballades dels Gegants per Corpus han servit com un pròleg de la Festa Major de Sant Pere, la vigília de Sant Joan en serà un altre. Al Ball de Diables es veu com la primera de les actuacions que fa qualsevol secció de la colla i, per tant, amb una càrrega emotiva i simbòlica especial.

Encara que el Ball de Diables pogués fer l'actuació del Speteck, el dia dels Innocents, des del robatori del braç de Carnestoltes durant el Carnaval del 2020 que no actuaven, tenint en compte, a més, la mena d'actuació de la qual es tracta. Les dones del Ball de Diables, igual que la Víbria, van sortir també durant el 8 de març de l'any passat, però com a colla sencera, des de les Festes de Misericòrdia del 2019 que no s'encén cap carretilla.

El seu president, Roger de la Cruz, afirma que «hi ha ganes de posar-se el vestit». Una sensació que comparteixen els membres d'altres entitats participants, com els Bous de Foc. El seu cap de colla, Edu Figuerola, confirma que «la gent en tenia ganes, estem tots molt motivats, i segur que serà especial».

«Fa un any i mig que estem aturats», recorda el cap de colla. Com passa en altres col·lectius, son força els integrants dels Bous de Foc que també formen part d'altres entitats i elements festius locals, motiu pel qual admeten que es pot interpretar l'actuació de Sant Joan, a més del simbolisme del 23 de juny en si, com un primer punt de contacte amb una certa tornada, si no a la normalitat, almenys a les actuacions amb públic a peu de carrer.