Montserrat Flores, Najat Driouech i Noemí Llauradó

Una quarantena de dones en l'acte d'ERC Reus amb Najat Driouech

A l'acte, que ha comptat amb Noemí Llauradó, han assistit principalment dones d'origen musulmà

La diputada al Parlament de Catalunya Najat Driouech ha assistit avui, 11 de gener, al Casal de les Dones de Reus en un acte electoral amb la cap de llista d'Esquerra a Reus, Noemí Llaurador. Una activitat dirigida a un públic femení on ha tingut èxit d'assistència  i on s'han pogut tractar temes socials molt diversos. La reunió ha aplegat una quarantena de persones, de diferents nacionalitats i edats.

Najat Driouech convida a les dones a fer ciutat

Els rentadors del Centre Cívic del Carme, han acollit una  reunió de dones amb la diputada al parlament de Catalunya, Najat Driouech, on les assistents i la diputada han pogut intercanviar experiències, dubtes i objectius que afecten el col·lectiu femení. A causa de la gran afluència de persones, s'han vist en l'obligació de canviar la situació i finalment els rentadors del Centre Cívic han estat la seu de l'acte.

La majoria de públic eren dones d'origen musulmà

L'acte conduït per la diputada Najat Driouech, on l'han acompanyat la portaveu d'ERC a Reus i futura candidata de la formació a les eleccions municipals, Noemí Llauradó i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència a Reus, Montserrat Flores  ha aplegat en majoria a dones d'origen musulmà. Una reunió on ERC Reus ha intentat acostar-se a la comunitat musulmana mitjançant un acte dirigit a les dones.

Acte d'ERC Reus al Casal de Dones
Acte d'ERC Reus amb el col·lectiu femení musulmà amb Najat Driouech | Laia Riba

 

«Han vingut a explicar les discriminacions que pateixen, i les hem escoltat»

Najat Driouech és la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya, ha estudiat filologia àrab i s'ha especialitzat en treball social, immigració i identitat cultural. «Les dones d'origen magrebí han vingut aquí per expressar les discriminacions que consideren que pateixen,  i nosaltres les hem escoltat», explicava la diputada al parlament de Catalunya, Najat Driouech.

Amb la ciutat com a fil conductor, les dones que han assistit han compartit les seves inquietuds sobre el futur de Reus. Najat Driouech ha convidat a les dones en reiterades ocasions, a fer-se un lloc en el món de la política, sense importar d'on vinguin. Ha destacat la importància de trencar barreres socials en tots els àmbits. «Les dones avui han expressat el volen per Reus», informa la diputada Najat Driouech.

Ha destacat el paper del Casal de Dones

També ha volgut destacar el paper que fan les membres del Casal de Dones de Reus, i les ha animat a  seguir lluitant per les causes socials relacionades amb el col·lectiu femení  a la ciutat. La diputada al parlament de Catalunya, Najat Driouech, ha afirmat que «les dones musulmanes de Reus volen fer coses per la ciutat», en un acte que ERC Reus ha organitzat bàsicament pel col·lectiu femení musulmà.