A l'escola Els Ganxets de Reus estan sense calefacció per un robatori

El motiu ha estat el robatori del coure de les màquines a l'agost | Quatre aules del centre estan sense calefacció

A l'escola Els Ganxets de Reus  fa mesos que a quatre aules dels barracons no hi ha calefacció, el motiu és que durant el mes d'agost van entrar a robar el coure de les màquines climatitzadores a l'escola. La comunitat educativa demana una solució immediata, ja que consideren que els alumnes no poden seguir amb aquestes condicions. Com a mesura s'estan utilitzant diversos calefactors per combatre el fred. 

 

Classes sense calefacció a l'hivern

El passat mes d'agost van entrar robar als barracons prefabricats de l'escola reusenca Els Ganxets, principalment es van emportar el coure de les màquines de climatització.  Segons informa el Diari de Tarragona, des de llavors els alumnes de cinquè i sisè de primària de l'escola estan sense calefacció. Són quatre les aules que no disposen de cap mena de climatització, fet que preocupa als pares i mares dels alumnes.

No tenen calefacció per un robatori a l'agost

Com avançàvem ahir, 9 de gener a TarragonaDigital, l'escola Els Ganxets podria abandonar definitivament els mòduls prefabricats d'aquí a dos anys. Però de moment els alumnes han de seguir en uns barracons amb manca de calefacció. Aquesta no és l'únic problema que preocupa als pares i mares, ja que  la inseguretat al centre és constant.  El fet que no tinguin calefacció ve donat d'un robatori, i el que es va realitzar a l'agost no és l'únic que ha succeït.

L'Escola Els Ganxets de Reus fa 10 anys!
L'escola Els Ganxets és l'únic centre educatiu de Reus que segeueix amb barracons| Cedida

 

Els pares demanen més seguretat

Durant els darrers mesos  l'escola ha patit diversos robatoris on el coure és el principal objectiu dels lladres.  Com a mesura s'han instal·lat diverses càmeres de vigilància, encara que els pares i mares demanen més efectivitat en la seguretat del centre. L'escola ha patit tres robatoris en els últims mesos, segons explica el Diari de Tarragona, i els pares i mares dels alumnes demanen més seguretat al centre.

Possible trasllat dels alumnes al Ciutat de Reus

La Generalitat està estudiant traslladar el centre a un edifici ja existent que, segons ha pogut saber TarragonaDigital, podria ser el Col·legi Ciutat de Reus. Des de l'escola s'havia contemplat la idea de  tenir un edifici propi per l'escola, i aquesta era la seva màxima prioritat. La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus estudien executar el trasllat en els pròxims dos anys.