L'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, interessat en la presidència del Centre de Lectura

Segons ha pogut saber aquest mitjà Pérez hauria començat a demanar avals per presentar-se a les eleccions

Segons ha pogut saber Tarragonadigital, l'exalcalde de Reus hauria començat la carrera per tal de poder optar a la presidència del Centre de Lectura de Reus. Segons diverses fonts consultades per aquest diari, l'exalcalde de la ciutat s'hauria començat a moure pel seu entorn més pròxim per recollir els avals necessaris per presentar la candidatura. A preguntes de TarragonaDigital sobre aquest tema al mateix Pérez, l'exalcalde reusenc ha negat aquests moviments a la vegada que ha declinat fer declaracions al respecte. 

Les eleccions del Centre de Lectura, previstes pel 31 de maig

Diverses fonts consultades per aquest mitjà confirmen haver rebut la trucada de Lluís Miquel Pérez, exalcalde de Reus amb el PSC, per informar-los de la seva intenció de presentar-se a les eleccions al Centre de Lectura. L'entitat cultural reusenca va convocar, el passat 21 de gener, eleccions ordinàries per al pròxim 31 de maig. Qui vulgui optar a presidir l'entitat pot presentar la seva candidatura fins al pròxim 16 de maig a les vuit del vespre.

La biblioteca del Centre de Lectura de Reus. | Josep Martí

 

Segons el web del Centre, «les eleccions ordinàries a la presidència i als càrrecs seccionals es duran a terme durant la segona quinzena del mes de maig de tots els anys senars». Els estatuts de l'entitat estableixen, també, que per ser nomenat candidat cal tenir una antiguitat com a soci d'almenys cinc anys i, a més presentar a la comissió de garanties la corresponent proposta signada per 50 socis com a mínim.

És per complir aquest darrer requisit que l'exbatlle reusenc estaria recollint suports entre el seu entorn. Pérez va ser alcalde de Reus entre els anys 1999 i 2011, Pérez també va ser diputat al Congrés entre 1993 i l'any 2000, així com al Parlament de Catalunya entre 2003 i 2006. Va deixar l'alcaldia de Reus l'any 2011, quan el pacte de CiU i PP va desbancar el tripartit del govern de la ciutat. 

El judici pel cas Innova es reactivarà pròximament

Passada la seva etapa com a batlle ha estat imputat en el cas Innovaque enguany celebrarà el primer judici orali també en la peça que feia referència a Shirota, de la qual va quedar exculpat. El Tribunal de Cuentas va considerar que els membres del govern tripartit de la ciutat no havien comès cap delicte a l'hora de signar l'aval de tres milions d'euros que va permetre crear l'empresa d'investigació sanitària Shirota. La sentència, de fet, condemnava l'Ajuntament de Reus a pagar les despeses judicials.