Imatge de diversos professionals sanitaris de l'Hospital Sant Joan de Reus davant del photocall commemoratiu

L'Hospital Sant Joan de Reus enceta els actes de commemoració del seu 10è aniversari

Les activitats s'allargaran durant tot el 2021

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus està de celebració. Aquest mateix dissabte, 19 de desembre, farà 10 anys que un operatiu format per 700 persones entre professionals del centre, Guàrdia Urbana, Sistema d'Emergències Mèdiques o Protecció Civil i 12 ambulàncies van traslladar, sense incidències, els 167 pacients que hi havia ingressats a l'antic Hospital cap al nou. En aquell moment es va iniciar el gruix de l'activitat a les instal·lacions de l'avinguda de Bellissens. Per aquest motiu, el centre hospitalari ha preparat diversos actes i activitats, que s'aniran desenvolupant al llarg del 2021, per celebrar aquests primers 10 anys. 

Una de les primeres activitats és la instal·lació d'un photocall a la vidriera exterior de la porta principal, on els visitants es poden fer una foto i enviar-la al correu fem10anys@hospitalsantjoan.cat. Les imatges que es vagin rebent s'aniran publicant al canal de Telegram 'Fem 10 anys Hospital Reus' i al final del 2021 s'aplegaran en un gran mural commemoratiu. A més, també s'ha elaborat un calendari que es lliurarà a tots els pacients ingressats al centre, així com a la resta d'usuaris de l'hospital.

S'ha programat una activitat cada dia 19 de mes

Així doncs, l'hospital programarà cada dia 19 de mes una activitat per recordar aquests primers 10 anys. La primera activitat, el 19 de gener, porta el nom de '10 anys de tesis doctorals', i consisteix en la publicació de la relació de tesis doctorals llegides a l'Hospital durant aquests 10 anys, juntament amb una breu explicació de la temàtica de cadascuna i el seu posterior impacte a la societat. Es tracta d'una mostra de la vocació docent, investigadors i universitària que sempre ha acompanyat l'Hospital, que a dia d'avui compta amb una unitat docent de la Facultat de  Medicina i Ciències de la Salut de la URV amb capacitat per a 600 alumnes. 

Pel que fa a la resta d'activitats, s'anunciaran durant l'any, i tindran a veure amb la innovació assistencial  i tecnològica, el desenvolupament professional, l'activitat docent i de recerca o el programa de voluntariat, entre d'altres. L'objectiu de tot plegat és fer una commemoració oberta a la participació ciutadana i dels professionals, potenciant la vinculació de l'Hospital Sant Joan amb la comunitat a la qual dona servei. Des de l'hospital apunten que totes les activitats es duran a terme respectant les mesures de seguretat derivades de la Covid-19.