El CMQ de Reus ha estrenat les 25 noves consultes externes, ubicades a l'antic Hospital Sant Joan. S'han distribuït entre la primera i segona planta i els pacients han pogut estrenar-les, després de més de quatre anys d'ajornament rere ajornament. Ahir, 11 de gener, també van iniciar-se les atencions a l'àrea de proves digestives.
A partir d'ara, les previsions marquen el 25 de gener com a data perquè entrin en funcionament els nous boxs d'urgències, que passarien de dos a cinc; i durant la primera quinzena de febrer s'incorporin els serveis d'hospital de dia, les unitats d'exploracions complementàries i radiologia, i l'àrea de proves sense hospitalització.
Els usuaris que ja tenien cita han estat avisats via SMS o trucada telefònica del canvi d'ubicació, que tampoc incorporarà nous treballadors a la plantilla, per gestionar el nou espai que ocupa 400 metres quadrats, repartits en sis plantes.
Tot i això, la Clínica Fàbregas, al carrer Gaudí, mantindrà la seva activitat, realitzant tota l'activitat quirúrgica i l'hospitalització, a més d'algunes consultes externes. De moment, aquest centre està assumint tot el gruix de treball derivat de l'Hospital Joan XXIII, a causa de la pandèmia del coronavirus.
El nou espai acollirà consultes per a infants i adults, així com les especialitats mèdiques. Ara, sumant els dos espais, l'actual del carrer Gaudí i el del Vapor Nou, hi treballen 160 professionals contractats i 230 metges consultors, amb 100.000 visites l’any i 26.000 urgències.
Reactivació econòmica del barri
A hores d'ara, l'edifici ja està enllestit, a falta d'algun petit detall. El projecte de futur preveu que el CMQ segueixi ampliant-se a través de les instal·lacions de l'antic hospital de Reus, tot i que es tracta d'un projecte encara sense data. Per materialitzar-lo, primer caldrà modificar el pla d'inversions.
Segons dades de l'Ajuntament de Reus, el canvi d'ubicació del CMQ a l'antic hospital permetrà també una dinamització del barri, ja que es calcula que la clínica tindrà una circulació diària d'unes 2.000 persones, que indirectament repercutiran en els comerços i establiments del barri.
Es tracta, precisament, d'una de les queixes que van manifestar els paradistes del Mercat Central de Reus, quan l'antic Hospital Sant Joan es va traslladar a Bellissens.