Montserrat Flores i una tècnica de la regidoria mostren una imatge virtual del Centre Cívic Gregal davant de l'espai que ocuparà

Un milió d'euros d'inversió deixarà el Centre Cívic Gregal de Reus acabat el 2023

El projecte executiu es licitarà aquest mes i les obres es faran entre el 2022 i el 2023

El Centre Cívic Gregal comptarà amb una inversió d'un milió d'euros l'any 2022. Els pròxims mesos es licitarà la redacció del projecte i l'any vinent començaran les obres. El calendari previst és que l'equipament quedi enllestit durant l'any 2023.

Urbanísticament «canviarà el perfil de la mobilitat d'aquesta àrea amb la creació d'una plaça». Així ho ha recordat aquest dilluns Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. «Permetrà un accés més pacífic a l'escola», ha afegit en relació amb el col·legi Maria Cortina.

De fet suposarà la creació d'una nova entrada exterior al centre educatiu. S'arranjarà la part final del carrer de Castellvell i es deixarà a un sol nivell l'encreuament d'aquesta via amb el carrer de Gaudí. Davant de l'entrada del futur Centre Cívic Gregal és on s'ubicarà aquesta plaça per a vianants.

Per fer-ho realitat s'inclourà un milió d'euros al pla d'inversions del 2022. Se suma als deu milions que l'Ajuntament destinarà a la construcció del projecte de l'antiga Hispània. En el cas del centre cívic, el projecte tindrà en compte el procés participatiu que s'ha dut a terme.

Flores recorda que l'equipament ha de donar servei «no només al barri Niloga, sinó a tot el sector nord-est de la ciutat, des de l'àrea de la carretera de Montblanc fins al Mercat Central». Durant el mes d'octubre està previst licitar la redacció del projecte executiu. És el document que ha d'acabar de definir l'edifici prenent de referència el projecte bàsic.

Quan el projecte estigui redactat es licitaran i adjudicaran les obres, que començaran l'any 2022. La previsió és que s'acabin durant el 2023, «esperem poder-ho gaudir el primer semestre de l'any 2023», apunta la regidora. De fet no descarta que «mentre s'estigui fent l'execució ja puguem tenir en marxa l'equipament interior».

Una situació que és possible perquè, a la pràctica, la construcció suposa una reforma de l'actual edifici. El magatzem havia servit, darrerament, per desar-hi passos de Setmana Santa. S'han reubicat a una altra nau i l'actuació d'obres principal consistirà en convertir aquest magatzem en un centre cívic.

A la part exterior també hi haurà canvis notables, amb la plaça que s'hi projecta a l'entrada i que també donarà accés a l'escola. Flores ha recordat que aquest equipament forma part del Pla d'Acció Municipal. De fet no és l'únic en aquest sentit que està previst d'engegar abans que acabi el mandat.

En paral·lel s'hauria de començar a treballar el futur Centre Cívic Garbí, que ha d'anar a la zona del Velòdrom. En tots dos casos es vol «permetre l'activitat i la interrelació entre la ciutadania i les activitats de les entitats». A més també ha de servir per ampliar «l'allotjament de serveis municipals dels quals està mancada aquesta zona».