Imatge virtual del futur Centre Cívic Gregal, a la cantonada entre el carrer de Castellvell i el de Gaudí

El futur Centre Cívic Gregal de Reus avança en els tràmits previs

A més del nou equipament, el projecte també canviarà la fesomia de la zona

La construcció del Centre Cívic Gregal de Reus segueix fent els passos previs. L'Ajuntament ha tret a concurs públic la redacció dels estudis tècnics del projecte. El pressupost de licitació és de 179.157,65 euros i han d'estar redactats en quatre mesos.

Es dividiran en tres fases l'adequació del Centre Cívic en si, la urbanització de la cruïlla dels carrers de Castellvell i de Gaudí, i la urbanització del carrer de Castellvell. La previsió inicial és que les obres durin catorze mesos i es facin principalment durant el 2022. La urbanització dels carrers afectats es faria en paral·lel a l'habilitació de l'equipament.

Tal com es va explicar quan es va presentar el projecte bàsic, el nou centre cívic també tindrà impacte al seu voltant. L'edifici en si s'habilitarà a la nau industrial que hi ha al carrer de Castellvell. Formava part de l'empresa d'exportació de vins de la família Boule i es vol fer servir per reivindicar aquest bocí de la història de Reus.

A l'exterior, a la cantonada amb el carrer de Gaudí, s'hi farà una plaça. A més d'haver-hi l'accés principal al Centre Cívic Gregal també tindrà un nou accés a l'escola Maria Cortina. Comptarà amb una pèrgola que allargarà la façana del centre cívic cap a la nova plaça.

Les obres també permetran actuar al carrer de Castellvell. Se n'ampliaran les voreres i es construirà una zona elevada per al pas prioritari de vianants a la cantonada dels dos carrers. Pel que fa a la mobilitat, el carrer de Castellvell quedarà amb un carril com fins ara.

El Gregal comptarà amb dues plantes amb multitud d'usos

El Centre Cívic Gregal ha de cobrir l'àrea nord de Reus. S'ubicarà al barri Niloga i ha de ser l'equipament de referència pels carrers Ample i del Doctor Robert i el seu voltant. També ha de cobrir una part del barri de la Mineta, la de la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi i la plaça de la Llibertat.

L'equipament tindrà dues plantes i una plaça exterior a la cantonada dels carrers de Gaudí i de Castellvell. A la planta baixa hi haurà un vestíbul, uns lavabos, un bar i un espai de joc infantil. També comptarà amb set despatxos i una sala de reunions, a més d'una sala polivalent que podrà funcionar de manera independent.

És a dir, s'ha pensat perquè pugui tenir ús sense estar condicionada als horaris del centre cívic. És per això que tindrà una porta d'accés exterior a la plaça del Pintor Ferré Revascall. A la segona planta, a més dels lavabos, hi haurà tretze espais diferents.

Seran dues sales de trobada, el casal de la gent gran, quatre despatxos i uns vestuaris. També hi haurà cinc aules, una per a taller i magatzem, una de cuina, una d'informàtica i una d'activitat física. La darrera serà una aula de formació que es podrà dividir en dos.