Foto de famílies de les autoritats i els guardonats a la Ganxet Pintxo de tardor 2022

La Ganxet Pintxo tanca l'edició de tardor del 2022 amb el lliurament d'onze premis

Per primera vegada l'Ajuntament de Reus se suma al certamen apadrinant un guardó

La Ganxet Pintxo ha tancat l'edició de tardor del 2022 amb el lliurament dels onze premis corresponents. L'acte s'ha fet aquest dijous a la tarda a la Llotja de Reus. Des de l'organització es fa un balanç positiu de la vintena edició de la ruta de tapes.

El seu coordinador, Jaume Batista, confirmava durant l'últim cap de setmana de la Ganxet Pintxo que s'havien complert les expectatives inicials. Aquesta vegada, a més, havent suprimit el format paper de la guia i fent el salt, definitivament, a l'àmbit digital. També posava de manifest que els clients que durant els dies de la ruta havien valorat les tapes a través de l'aplicació ho havien fet de manera excel·lent.

Una mostra més, exposava, de la qualitat que han consolidat els 33 establiments participants. Ho fa, també, la bona salut de la Ganxet Pintxo, segons se subratlla des de l'organització. Batista ha plantejat, aquesta tarda, que el fenomen de les rutes de tapes no passa pels seus millors moments arreu del país, però que Reus n'és una excepció.

«Tornem a estar de festa», ha declarat en començar el lliurament de premis d'aquesta tarda. Ha apuntat que, la d'aquesta tardor, pot haver sigut «l'edició en la qual les tapes han brillat més». Per explicar l'èxit de la ruta reusenca, el representant d'Estrella Damm, Miguel Berros, ha exposat un motiu clar.

«Aquí hi ha una unió molt important entre la Cambra de Comerç, l'Ajuntament i els restauradors», ha sentenciat. Ha volgut mantenir, un any més, el compromís de l'empresa patrocinadora amb l'esdeveniment reusenc.

Un altre dels aspectes que s'ha destacat durant l'acte d'aquesta tarda han sigut les 400 donacions de sang que s'han registrat vinculades a la Ganxet Pintxo. Es tracta d'una de les campanyes incloses en aquesta edició, i que prenia especial importància tenint en compte la situació de les reserves de sang hospitalàries.

Onze premis tanquen la Ganxet Pintxo de tardor 2022

A la Llotja de Reus s'han lliurat onze reconeixements de sis categories diferents. Pel que fa al jurat professional, s'ha imposat la tapa del Museu del Vermut amb l'apel·latiu, per part dels experts, de «premi de gastronomia de temporada i producte local». El segon lloc ha sigut per la Terrassa Gaudí, amb el reconeixement de «premi gastronòmic».

El tercer lloc se l'ha endut l'Absis amb un «premi amb gust de tradició». També s'entreguen tres guardons arran de les votacions del públic que, en aquest cas, han sigut reconeixements al mateix nivell, ja que s'ha optat per no establir un podi. Han sigut per a Buana, Singlot by Singla&co i Grillats Reus BBQ.

Els quatre reconeixements restants són de categories diferents. Per una banda, el que atorga Damm a la tapa que millor marida amb la seva cervesa, i que ha guanyat el Restaurant 158. El Gremi de Forners ha reconegut Star Burguer com la tapa que més cuida el pa artesanal de proximitat, en aquest cas, servit pel Forn de Pa Bo.

També s'ha lliurat el premi Ganxet Llengua a l'establiment que el públic considera que té més cura del català. Un guardó que ha recollit l'ADN Sistaré. Ha sigut el mateix local que s'ha endut la primera edició del premi Ciutat de Reus que apadrina l'Ajuntament.

Quan es va inaugurar l'edició de primavera, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va anunciar que, de cara a la tardor, el consistori afegiria un premi a la Ganxet Pintxo. Amb aquest reconeixement s'ha volgut posar en relleu la vinculació de l'ADN Sistaré amb la ruta de tapes i amb la ciutat en general. A més del diploma que acredita, també, la resta de premis, aquest ha anat acompanyat d'una copa.

Ramon de la Fuente, del forn Huguet de Reus, mostra la Sorpresa d'Avellana
El forn Huguet ha presentat una proposta dolça de cara a les festes de Nadal | Jordi Olària Gras

Després de l'acte, el protagonisme a la Llotja l'ha pres Ramon de la Fuente, del forn Huguet. De cara a aquestes festes ha presentat una novetat per endolcir les taules i els regals dels reusencs. Es tracta de la Sorpresa d'Avellana, i consisteix en la figura d'una avellana, feta de xocolata.

La gràcia del producte arriba quan es trenca, emulant el popular ou de xocolata amb regal. En el cas de la Sorpresa d'Avellana, hi ha dues versions diferents. Una està plena d'avellanes garapinyades, i la segona, la «versió infantil», de gominoles.