Una cua de cotxes al raval de Robuster de Reus

Una marxa reivindicativa de cotxes omple el centre de Reus

Comencen les mobilitzacions paral·leles a la vaga indefinida del centre Villablanca de Reus

Finalment, la plantilla del centre Villablanca de Reus ha començat mobilitzacions en paral·lel a la vaga indefinida. Fa quinze dies va començar l'aturada laboral, i aquest dimecres s'ha dut a terme la primera acció emmarcada en les mateixes reivindicacions. Una marxa de cotxes s'ha fet notar al centre de Reus, en punts com l'avinguda de Prat de la Riba, la plaça de les Oques o el tomb de Ravals.

Avançant lentament i fent sonar clàxons i botzines, la plantilla de Villablanca ha traslladat la seva reivindicació al centre de la ciutat. Aquesta setmana van anunciar que l'assemblea de treballadors havia ratificat de nou la vaga indefinida. També es va apuntar que estudiaven mobilitzacions.

La d'aquest dimecres n'és una, però no serà l'última segons fonts sindicals. Membres de la CGT asseguren a aquest mitjà que en preparen altres, encara sense calendari i sense concretar en què consistiran. La plantilla manté així el pols a l'empresa en el marc de les negociacions del conveni col·lectiu.

Un dels punts principals de reivindicació sindical és la manca de personal. De fet afirmen que la vaga, que va començar el passat 19 d'agost, no pot tenir seguiment a causa d'aquesta falta de plantilla. Segons denuncien, els torns habituals ja es corresponen als serveis mínims, fet que veuen com una prova de les seves reivindicacions.

La vaga ha evidenciat, també, el conflicte sindical existent al comitè d'empresa. La CGT i UGT hi tenen majoria, mentre que CCOO és el tercer sindicat membre. És precisament aquesta última organització qui es va desvincular d'una vaga que consideren ineficaç.

Just la setmana en la qual es posava en marxa van emetre un comunicat desmarcant-se'n. També van carregar contra els altres dos sindicats, acusant-los de no fer-ne seguiment i de no tenir voluntat de negociar el conveni. La resposta de la CGT i la UGT va arribar al cap d'uns dies, desmentint les acusacions i carregant contra CCOO.

Afirmen que el sindicat sempre s'alinea amb l'empresa, tant en el conflicte actual com en els dels anys anteriors. Com a gest de força es va convocar una assemblea de treballadors. La reunió va servir per ratificar el suport de la plantilla a la vaga i al plantejament de mobilitzacions que defensen els dos sindicats majoritaris.