Porta principal del Classix precintada per la Guàrdia Urbana

10.000 euros de multa per al local clausurat Classix de Reus, que tornarà a obrir aviat

El local ha anunciat la reobertura del servei de restauració

L'Ajuntament de Reus imposa una multa de 10.001 euros al Classix, el restaurant i local d'oci nocturn del raval de Robuster precintat el passat mes de gener segons confirmen fonts municipals a TarragonaDigital. Inicialment aquest mitjà havia publicat que el local podria tornar a obrir quan es fes efectiva la multa, però podrà ser abans. Fonts municipals detallen que, administrativament, l'expedient sancionador queda tancat en el moment en el qual es notifica la sanció i, per tant, la reobertura del local ja es pot fer efectiva i no depèn que s'hagi pagat la multa, una reobertura que, de fet, ja han anunciat a les xarxes socials.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons l'expedient sancionador, la multa correspon a una infracció «molt greu» de la llei que regula les activitats recreatives perquè s'estava duent a terme, precisament, una activitat prohibida per les restriccions contra la pandèmia que, a més, «representa un risc greu per a les persones».

Així es desprèn de les diverses actes aixecades per la Guàrdia Urbana de Reus en almenys quatre actuacions dutes a terme al local d'oci nocturn. Compta també amb llicència de restauració, però els agents van comprovar, diverses vegades, que hi havia activitat a la zona de la discoteca, que hauria d'haver estat tancada, a més de diversos incompliments a l'espai del restaurant..

El Classix anuncia la seva reobertura

Carles Pellicer, alcalde de Reus, considera que «la sanció respon al compromís de contundència del govern de Reus davant els comportaments irresponsables que posen en risc la salut de la ciutadania i obliguen a imposar mesures que perjudiquen la llibertat de les persones i l'activitat econòmica de moltes empreses».

Quan van entrar en vigor les mesures restrictives, la regidoria d'Empresa i Ocupació, que és la que s'encarrega de les llicències d'activitat econòmica, va autoritzar la propietat del Classix a «desenvolupar de manera provisional l’activitat de restaurant, mantenint sense funcionament l'activitat de discoteca».

Una autorització que anava condicionada al compliment de les mesures que s'anessin decretant progressivament. Les actes de la Guàrdia Urbana serveixen per argumentar la multa que s'imposa al Classix, de 10.001 euros. El 23 de gener es va precintar el local de manera provisional, i al cap de dos dies es va signar el decret que mantenia el tancament fins que es resolgués l'expedient.

El govern local va voler posar aquest local d'exemple, anunciant que s'actuaria de manera «contundent i exemplar», i recordant que les competències municipals permetien arribar a una multa de fins a 100.000 euros i a la pèrdua temporal o fins i tot definitiva de la llicència.

Amb la notificació de la sanció, l'expedient sancionador de l'Ajuntament de Reus queda tancat i, per tant, el precinte provisional, aixecat, fet que permetrà al local recuperar l'activitat. De fet, ahir a la tarda, la direcció de l'establiment va penjar a les xarxes socials un cartell anunciant que tornen a obrir, amb servei de restaurant, «on fusionem la cuina mediterrània i oriental» cada «divendres, dissabte, diumenge, festius i vigílies» i oferint un telèfon de contacte per fer-hi reserves.

Dues possibles sancions més en tràmit

La propietat de l'establiment va recórrer als jutjats el precinte provisional decretat per l'Ajuntament, però el Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona va avalar la decisió presa pel consistori. Queda encara per resoldre l'expedient obert al departament de Salut.

Les mateixes actes de la Guàrdia Urbana es van trametre a l'Agència de Salut Pública, que podria arribar a imposar una multa de fins a 600.000 euros. L'expedient encara s'està tramitant, i fonts del departament apunten que, precisament a causa de situacions com la del Classix, l'increment d'expedients ha alentit la seva resolució.

Per últim, i també seguint el protocol habitual, la Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials per un presumpte delicte de desobediència greu a l'autoritat. Es refereix, en concret, a l'incompliment reiterat de les restriccions sanitàries, que ha obert, per tant, la via penal.