Els teatres Fortuny i Bartrina reprogramen les seves cartelleres

Els equipaments culturals han traslladat la majoria dels espectacles a la temporada de tardor-hivern 2020-2021

Els teatres de Reus han començat a reprogramar les seves cartelleres, tot i que caldrà esperar quan es pot recuperar l'activitat en espais culturals i d'oci com aquests. Ara mateix, però, es preveu que al Teatre Bartrina es recuperi la programació entre l'octubre d'enguany i el març del 2021.

Al Teatre Fortuny s'ha reubicat part de la programació entre finals de setembre d'enguany i el mes de novembre, i se segueix treballant amb les companyies dels espectacles restants per recol·locar-les.

Pel que fa als esdeveniments que tenien lloc al Teatre Bartrina i que no formen part de la programació del teatre, han quedat suspesos fins a finals de maig i es té l'atenció posada al mes de juny, «un mes complicat atès que s'hi fan activitats de lloguer pràcticament cada dia», segons s'informa des de l'Ajuntament de Reus.

La nova programació, pendent del coronavirus

En relació amb les entrades ja adquirides, des de l'Ajuntament de Reus s'informa que en tots dos teatres es podran fer servir per a les noves dates. En el cas del Teatre Bartrina, si no s'hi pot assistir, es pot demanar la devolució a través del correu info@teatrebartrina.cat si es van comprar per Internet.

Aquelles que es van comprar a taquilla es podran retornar quan se'n restableixi el servei. Pel que fa al Teatre Fortuny, les devolucions es podran demanar. quan es reprenguin els serveis administratius de l'equipament cultural.

Des de la regidoria de Cultura reusenca, Daniel Recasens explica que «des dels teatres es treballa per reubicar la majoria dels espectacles, trobant punts d’entesa i col·laboració entre les companyies i els dos equipaments públics». El cas és que, en alguns casos, aquesta feina encara no ha donat fruits i s'hi segueix treballant.

El consistori local també deixa clar que «tots aquests canvis previstos es duran a terme sempre que, en les noves dates previstes, es pugui garantir el compliment de la normativa i la legislació del moment». La reprogramació es veu com una mesura per «minimitzar l'impacte de la crisi en la programaciócultural», però recorda que prevaldran les directrius i normatives que s'hagin d'aplicar per fer front a la pandèmia de Covid-19.

El Teatre Bartrina, a la plaça del Teatre de Reus | Jordi Olària Gras

Reprogramacions i suspensions al teatre Bartrina

Al Teatre Bartrina s'han ajornat vuit espectacles i se n'han suspès dos. Els que no es duran a terme són Solitud, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya, que ha suspès la gira; i les exhibicions del projecte educatiu Tots Dansen, que s'havia d'oferir els dies 21 i 22 d'abril. Pel que fa a les propostes a les quals s'ha trobat una nova data, són les següents:

 • Mònica Green, en concert - Black Music Festival. Prevista pel 14 de març a les nou del vespre, s'ha ajornat fins al 6 de març de 2021, també a les nou del vespre.
 • Alaia, en concert - Black Music Festival. Programada inicialment pel 15 de març a les set de la tarda, s'ha reubicat al 7 de març del 2021 a la mateixa hora.
 • Variacions Bildeberg, prevista inicialment pel 4 d'abril a les nou, es durà a terme el 30 de gener del 2021 a la mateixa hora.
 • Ocells, programada pel 18 d'abril a les nou, s'ha ajornat fins al 17 d'octubre del 2020 a la mateixa hora.
 • Turist, contemplada pel 19 d'abril a les sis de la tarda, s'ha postposat fins al 4 d'octubre a la mateixa hora.
 • Molt soroll per no res (companyia La Gata Borda), prevista pel 25 i el 26 d'abril a les nou i a les sis respectivament, queda ajornada fins al 23 i 24 de gener del 2021 a les mateixes hores.
 • L'amic retrobat, que s'havia de representar el 23 de maig a les nou, omplirà l'escenari del teatre el 14 de novembre, també a les nou.
 • Un dia qualsevol, prevista pel 24 de maig a les sis de la tarda, s'ha postposat fins al 14 de novembre del 2020 a les nou del vespre.

El Fortuny ajorna part de la programació i segueix buscant dates

En el cas del Teatre Fortuny, al capítol d'actes suspesos hi ha la XXXV Gala de Dansa de l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona. Es fa tradicionalment al voltant del 29 d'abril, Dia de la Dansa, i enguany s'havia de celebrar el 25 d'abril.

Pel que fa al canvi de dates, la nova programació ha quedat contemplada de la següent manera:

 • La dona del 600, programada pel 13 de març a les nou, s'ha ajornat al 23 d'octubre del 2020 a la mateixa hora.
 • Rey Lear, prevista pel 17 de març a les nou, s'ha postposat fins al 20 d'octubre a la mateixa hora.
 • Això ja ho he viscut, contemplada pel 31 de març a les nou s'ha reprogramat a la mateixa hora del 27 d'octubre del 2020.
 • El pare de la núvia... i potser del nuvi!, que s'havia de representar el 21 i el 22 d'abril a les nou i a les set del vespre respectivament s'han recol·locat al 29 i 30 de setembre del 2020 també a les nou i a les set.
 • Viejo amigo Cicerón, originalment programada pel 28 d'abril a les nou, es representarà. el 6 de novembre a la mateixa hora.
 • Amics de les Arts, concert que s'havia d'oferir el 8 de maig a les nou del vespre, tindrà lloc el 20 de novembre a la mateixa hora.
 • Eva contra Eva, prevista pel 29 de maig a les nou del vespre, s'ha ajornat fins al 13 d'octubre, també a la mateixa hora.

Pel que fa a la resta de la programació, la direcció del teatre està treballant per tornar a programar Otel·lo, Vespres amb Marta Mathéu, Rebentem Europa/La Bèstia del nou món, Els músics de Bremen, la gala del centenari de la Royal Academy of Dance, l'espectacle familiar de Doctor Prats, Macbeth i Una història Real.