Pep Cuerba, Carles Pellicer i Marina Berasategui mostren una imatge virtual del Parc de Lliscament

Comencen les obres del Parc de Lliscament de Reus amb la previsió que acabin el juny

L'actuació preveu una zona verda de 13.000 metres quadrats amb 1.000 metres quadrats per al patinatge | També hi haurà una zona de cal·listènia i una de petanca

Aquests dies han començat les obres del futur Parc de Lliscament de Reus. Prendrà el relleu de l'antic skatepark, però s'integrarà en una àrea verda de 13.000 metres quadrats. Urbanísticament servirà per unir el Parc dels Capellans i les piscines municipals amb el Parc de la Festa.

El pressupost del projecte és de 900.000 euros, repartits a parts iguals entre les inversions del 2021 i les del 2022. El calendari que es va apuntar quan es va anunciar l'obra era que tot plegat quedés enllestit el juny del 2022. Una previsió que, segons ha confirmat aquest dijous el govern de Reus, es manté.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, considera que es tracta d'una «demanda de la ciutadania i de les persones que fan skate». Tal com s'havia anunciat, el Parc de Lliscament tindrà diferents elements per al patinatge en un espai de 1.000 metres quadrats. També hi haurà equipaments complementaris, com un parc de cal·listènia.

Tot plegat integrat en una gran zona verda de 13.000 metres quadrats. Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat, considera que cal tenir en compte no només el projecte en si, sinó la manera com es duu a terme. «Els arbres que queden afectats pel projecte els trasplantarem al Parc de les Famílies, al Roquís» ha detallat.

El carrer de la Ginesta, amb una filera de cotxes aparcats i una tanca d'obra a la vorera que dona al Parc de la Festa
Les obres duraran deu mesos i s'han d'enllestir l'estiu vinent | Jordi Olària Gras

El veu com una eina per dinamitzar la zona oest de la ciutat. «No parlem d'un parc aïllat, hem hagut de ser coherents amb l'equipament de les piscines, del Parc de la Festa i de les rieres i barrancs», ha afegit. Per tot plegat Berasategui fa la distinció que «no és només d'intervenció urbana, sinó que és un projecte urbanístic de ciutat».

Pel que fa a les obres, la regidora apunta que «ens ha tocat resoldre aspectes de reconducció de les condicions d'inundabilitat de la zona». «Ha sigut una complicació que resoldrem, però una dificultat tècnica que s'ha hagut d'afrontar», ha aclarit. De fet afegeix que «amb això hem aconseguit naturalitzar aquest espai i recuperar el paisatge típic de l'entorn de Reus com els barrancs i les rieres».

La idea del govern és que aquest Parc de Lliscament sigui un espai esportiu, però també «un punt de trobada intergeneracional», afirma Pep Cuerba, regidor d'Esports. Aquesta dinàmica més social que esportiva la motivaran, segons explica, els tres espais que hi haurà a l'àrea. A més del skatepark en si també hi haurà una zona de cal·listènia i una de petanca.